Dinamovi igrači skupili novac za igrače Istre 1961

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL 

UOČI današnjih utakmica Dinama protiv Cibalije i Istre protiv Osijeka, u javnost je procurila informacija da su igrači Dinama prikupili novac za svoje kolege iz pulskog prvoligaša.

Kao što je poznato, Istra 1961 je u velikim financijskim problemima i pitanje je hoće li uspjeti završiti sezonu u Prvoj HNL. Prvu momčad već je napustio niz važnih igrača nakon što mjesecima nisu primili plaće, a neki će otići čim ovog vikenda završi polusezona.

Igrači Istre i sami su javno progovorili o teškom stanju u klubu, a na gostovanja putuju bez kune u džepu. Unatoč krizi, na terenu i dalje daju sve od sebe pa su izborili važne bodove protiv rivala iz donjeg dijela ljestvice, ali i protiv Dinama.

Njihova borba dirnula je mnoge hrvatske nogometaše, od kojih su se mnogi nalazili u sličnim situacijama. Igrači Dinama su ovog tjedna sami, u dogovoru s igračima Istre, organizirali prikupljanje novca za rivale iz Pule i priredili im lijepo iznenađenje uoči blagdana.

"Odlučili smo pomoći prijateljima u nevolji, ne postoji nikakva pozadina. Ovo je čin solidarnosti i kolegijalnosti, ne milostinja", rekao je Ademi za Sportske novosti.

Iako ne sumnjamo u dobre namjere Dinamovih igrača, logično je postaviti pitanje regularnosti natjecanja u kojem igrači jednog kluba doniraju novac protivničkoj momčadi, ma kakve bile okolnosti.

S druge strane, prema još nepotvrđenim informacijama, u akciju pomoći igračima Istre uključit će se i igrači još nekih hrvatskih prvoligaša, kao i iz inozemstva.

Vlasnik kluba Michael Glover još je prije dva mjeseca najavio dolazak novog vlasnika, ali nakon što propala priča o investitoru iz inozemstva, ovog je tjedna objavio javni poziv za kupnju dionica Istre.


 

 

Pročitajte više