Dinamovi "mlađi brat i sestra" o recesiji: Hrvatski prvoligaši nemaju zajedno ni 1% Realovog duga

SITUACIJA je podjednako teška u gotovo svim hrvatskim nogometnim prvoligašima, međutim dok su jedni jedva dočekali izjadati se medijima o situaciji u klubu, drugima se baš o tome i ne govori.

Primjeri za to su čelnici Lokomotive i Zagreba, Božidar Šikić, odnosno Dražen Medić. Ovaj potonji još ekstremniji je primjer, jer gotovo ništa problematično ne vidi u krizi, a hrvatski prvoligaši, kaže, snalazit će se kao i do sada.

"Gledajte, svi hrvatski prvoligaši nemaju zajedno ni jedan posto duga, koliko je danas nominalni dug Real Madrida. Mislim da treba jednom za svagda ljudima objasniti kako bi shvatili i naučili što je tržišno poslovanje i sposobnost zaduženja. Tu praktički nema granica", rekao je u razgovoru za Index predsjednik Nk Zagreba Dražen Medić.

Situacija u Zagrebu sjajna je, a u koliko u budućnosti bude ikakvih problema, Medić ne dvoji da će prilagodba biti lagana...

"Zagreb tako funkcionira mjesečno da zadovoljava sve strane i pokriva sve svoje izdatke na vrijeme. Nama ne treba pomoć ni od koga, plaće su redovite i nema za sada nikakvih problema. Ukoliko ih u budućnosti bude, prilagodit ćemo se na sve načine na koje možemo, a glavni od njih je smanjenje svih troškova..."

Medić: Problema sa sponzorima nemamo, jer ih nikada puno nismo ni imali

Problema s otkazivanjem sponzora Zagreb nema, jer ih ionako ima jako malo: "Ne, iskreno mi nemamo nikakvih problema s otkazivanjem sponzora, kao ostali hrvatski prvoligaši. Mi nikada nismo imali puno sponzora niti smo si tako skrojili politiku da ovisimo o njima. Odavno smo napravili program rada ovog kluba, koji za sada dobro funkcionira", objasnio je Medić

"Naravno da značajan dio prihoda ostvarujemo od prodaje igrača, transfera koji svakom hrvatskom klubu znače život. Nažalost, bez njih se ne može i to treba prihvatiti, to je zakon tržišta", dodao je za kraj Medić.

Šikić: Plaće su istina minimalne, ali barem su redovite

Stanje u Lokomotivi nije bajno, od toga ne bježi ni direktor Božidar Šikić, međutim on je vrlo škrt u iznošenju financijskih uvjeta koji vladaju u klubu u ovo doba recesije. Tek je procijedio kako će preživjeti ovu sezonu...

"Čujte, svi znaju pa i vi znate da je u nas financijska situacija teška, ali držimo se za sada. Klub funkcionira prema jedinstvenim uvjetima u Hrvatskoj, no uz sve to,  iskreno vam kažem da trenutno svi igrači i zaposlenici NK Lokomotiva primaju svoju plaću redovito", rekao je u razgovoru za Index direktor Lokomotive Božidar Šikić.

"Plaće su istina minimalne, ali barem su redovite i to je ono što u ovo vrijeme raduje sve. Iz sadašnje perspektive mogu vam reći da možemo podnijeti sve što nam donosi ova sezona, odnosno naredno polugodište te da ćemo sezonu gotovo sigurno završiti, u to ne treba sumnjati", dodao je uz prizvuk ohrabrenja Šikić.

Pročitajte više