Dinamovi navijači su bijesni zbog puštanja dragulja. U krivu su, evo detalja dogovora

Foto: Goran Kovacic/Pixsell

U DRUGOJ utakmici prvog kola nove sezone Supersport HNL-a Rijeka je pred oko pet tisuća navijača na Rujevici s 4:0 pobijedila Rudeš, koji je od ove sezone ponovo član SuperSport HNL-a. Igrač utakmice bio je Niko Janković, 21-godišnji veznjak koji je zabio dva gola i jedan namjestio.

Isti igrač je par dana kasnije zabio jedini gol Rijeke na gostovanju kod kosovskog Dukagjinija u drugom pretkolu Konferencijske lige. Dinamo je u novoj eri nastupio kao klub koji će racionalizirati troškove i smanjit će broj igrača pod ugovorima. Prvotno se mislilo da su se Plavi na taj način riješili Jankovića što je izazvalo bijes kod dijela navijača jer mladi veznjak igra odlično. Ipak, prema izvorima iz kluba, situacija je bitno drugačija.

Rijeka doista nije isplatila Dinamu odštetu za dragulja, ali se Dinamo u tom poslu osigurao dvjema bitnim klauzulama. Prva od njih se odnosi na to da Dinamo ima pravo kupiti Jankovića za 50% cijene koju ponude drugi klubovi. U slučaju da to Plavi ne mogu ili ne žele realizirati, pripast će im pola iznosa odštete za koju se Janković iz Rijeke proda u treći klub.

Pročitajte više