Dinamu na pripremama donio pobjedu, a sad je raskinuo ugovor i otišao

Screenshot: YouTube DAC Dunajska Streda

BARTOL BARIŠIĆ (20) napustio je Dinamo i otišao u Dunajsku Stredu. Mladi napadač potpisao je četverogodišnji ugovor sa slovačkim prvoligašem. Barišić je prošao Dinamovu školu nogometa. Nastupao je za drugu momčad, bio na posudbama u Istri i Domžalama te je upisao jedan nastup za prvi sastav Dinama.

Bilo je to 24. srpnja 2020., kada je dobio pet minuta u pobjedi nad Varaždinom (2:0) u SuperSport HNL-u. "Bartole, hvala na svemu i puno sreće u novom klubu!" napisao je Dinamo na Facebooku uz Barišićevu fotografiju. 

Bivši trener Dinama Igor Bišćan poveo je Barišića na pripreme za aktualnu sezonu. U pripremnoj utakmici s Dugim Selom nakon solo akcije zabio je lijep pogodak za minimalnu pobjedu 1:0. Međutim nije se izborio za mjesto u seniorskom sastavu.

Barišić: Ovdje imam sve što mi je potrebno za razvoj

"Super se osjećam, sretan sam što sam se pridružio prekrasnom klubu. Stigao sam u kvalitetnu ligu savršenog okruženja u kojem nogometaš mojih godina ima sve što mu je potrebno za razvoj. Veselim se novom poglavlju u karijeri. Želim pomoći pogocima i asistencijama.

Uvjeren sam da ću razveseliti navijače. Gladan sam pogodaka i dat ću 100 posto od sebe na svakoj utakmici i treningu", rekao je Barišić za službenu stranicu Dunajske Strede, koja nakon šest utakmica slovačkog prvenstva ima osam bodova te se nalazi na petom mjestu.

O Barišiću je govorio sportski direktor Dunajske Strede Jan Van Daele: "Bartol je talentiran igrač koji ima sve kako bi postao vrhunski napadač. Zna kako zabiti gol, što je pokazao tijekom karijere. Pokretljiv je i ima sjajnu završnicu. Istovremeno je vrijedan, radi pritisak na protivničku obranu. Razvijat će se s nama, a već je pokazao da može igrati na seniorskoj razini. Želim mu puno uspjeha."

Pročitajte više