Dinamu ponuđen "novi Ronaldinho" za kojeg je Corinthians od Chelseaja tražio 35 milijuna eura

VELIMIR ZAJEC naložio je ofenzivu. Jasno je što za njegov savez s Mamićem znači odlazak Marija Mandžukića. Hitno se traži krilni napadač, koji može zatvoriti poziciju drugog napadača. . I potraga kreće dalje. U moru informacija doznali smo jednu vrlo opipljivu.

Dinamo već neko vrijeme drži itekako zanimljivu ponudu iz Brazila. Radi se o 20-godišnjem napadaču Corinthiansa, Lulinhi, kojeg je svijet upoznao još kao tinejdžera. Wunderkindu ofenzivne vokacije nadjenuli su naziv novi Ronaldinho nakon što su ga 2007. godine zapazili skauti Intera, Barcelone, Chelsea i Milana. Pažnju na sebe igrač Corinthiansa (u kojem je od osme godine života) skrenuo je sjajnim igrama na prvenstvu Južne Amerike u reprezentaciji Brazila do 17 godina.

U sedam utakmica zabio je nevjerojatnih 12 pogodaka. 2008. je Chelsea Corinthiansu ponudio 13 milijuna eura za otkup ugovora, ali Otočani su odbijeni uz isticanje fiksne odštete od čak 35 milijuna eura za igrača koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u portugalskom Estorilu.

U vrijeme kada su najjača imena svjetskog nogometa divljala zbog odštetnog zahtjeva Corinthiansa, bogati i slavni klub bio je u drugoj brazilskoj ligi, koju 2008. godine i osvaja pod još uvijek aktualnim trenerom Manom Menezesom. Opcija posudbe talentiranog ofenzivca koji može igrati na poziciji krila, polušpice i ofenzivnog veznog igrača, nudi se i Dinamu koji bi trebao preuzeti Lulinhina primanja iz Corinthiansa, oko 300 tisuća eura godišnje.

"Još uvijek ne mogu ništa komentirati", rekao nam je Vukmil Vukmirica, agent preko kojeg je Lulinha ponuđen upravi Maksimirske.

Pročitajte više