Dinamu protiv Hajduka može pomoći samo jedan čovjek. On više nije u klubu

Foto: Marko Lukunic/Pixsell

HAJDUK je u 10. kolu SuperSport HNL-a u velikom derbiju pobijedio Dinamo 1:0. Jedini gol zabio je Emir Sahiti u 59. minuti nakon krasne akcije Splićana u tri poteza. Hajduk se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto i preskočio drugoplasiranu Rijeku. Dinamo ostaje na trećem mjestu s pet bodova manje od Hajduka, ali i utakmicom manje.

Dinamo na Poljudu ne zna za pobjedu od 12. rujna 2020. godine kada je na Poljudu slavio 2:1 golovima Ademija i Kadziora (za domaće je gol utjehe dao Stanko Jurić). U istom periodu je Hajduk ostvario dvije pobjede na Maksimiru, od čega jednu na početku tekuće sezone.

Samo Čačić pobjeđuje Hajduk

Kada se pogleda statistika posljednjih 11 dvoboja u HNL-u, ona Dinamu nikako ne ide na ruku iz perspektive trenera. Naime, Ante Čačić je jedini trener Plavih koji je u tom periodu pobjeđivao Hajduk. Pošlo mu je to za rukom čak triput, dok je u jednoj utakmici izborio remi.

Ostali Dinamovi treneri imaju samo tri remija i četiri poraza u ogledima s Bijelima. Čačić je pretprošle sezone preuzeo Dinamo u vrlo teškoj situaciji i spasio je prvenstvo. Prošle sezone je dobio otkaz krajem sezone kada je izgubio svlačionicu i kompromitirao novi naslov.

Pročitajte više