Dinamu se vraća igrač bez kojeg se Jakirović mučio. Evo kakvo je stanje s Petkovićem

Foto: Marko lukunic/PIXSELL

DINAMO se nakon reprezentativne pauze ovog vikenda vraća SuperSport HNL-u. Momčad Sergeja Jakirovića u subotu u 18:10 gostuje kod Gorice i nastavlja lov na prvo mjesto na kojem je trenutačno Rijeka koja ima tri, a drugoplasirani Hajduk dva boda više od Dinama.

Dinamo je reprezentativnu pauzu iskoristio za jednu prijateljsku utakmicu i saniranje ozljeda nekih ključnih igrača. Hrvatski prvak je u subotu gostovao u Oriovcu i uljepšao 100. obljetnicu domaćega kluba Oriolika s kojim će 1. studenog igrati u osmini finala Kupa. Dinamo je u tom susretu pobijedio 3:1, a Jakirovića najviše veseli povratak Stefana Ristovskog koji se potpuno oporavio od ozljede.

Špikić će biti spreman

U Oriovcu nije bio Dario Špikić, ali doznajemo da se on oporavio od ozljede i bit će u konkurenciji za utakmicu s Goricom. Špikić je ozlijedio aduktor u susretu sa Slavenom (3:0) te je propustio zadnjih pet utakmica. Jakirović je bez njega imao velikih problema na desnom krilu, kemijao je na razne načine i Špikićev povratak veliko je olakšanje za Dinamova trenera.

Za Goricu će biti spreman i Bruno Petković. Glavni Dinamov igrač u derbiju na Poljudu obnovio je ozljedu zadnje lože zbog koje je trebao pauzirati par tjedana. Propustio je susrete s Ballkanijem i Istrom, no dobro se oporavljao pa se javio Daliću u reprezentaciju uoči utakmice s Turskom iako je Jakirović rekao da bi najradije da Petković propusti reprezentativnu akciju.

Dalić se nadao da ga neće morati forsirati, ali ga je zbog nedostatka rješenja i lošeg rezultata ubacio u igru na Opus Areni za zadnjih pola sata. Petković nije bio potpuno spreman, ali je rekao izborniku da može probati, da bi Dalić dan nakon utakmice priznao pogrešku.

Petković bio u Beogradu pa se vratio treninzima

"Nisam ga uopće ni htio koristiti jer znam da je bez treninga, ritma, ali kada gubiš i kada on kaže da može, loviš se za sve. Ne treba siliti, žao mi je što sam ga uopće uveo protiv Turske. Na stranu njegova želja, ali još nije spreman. Bolje neka bude pravi za mjesec dana. Poslat ću ga kući, neka se spremi za klub", rekao je Dalić.

Petković se vratio u klub, kratko otišao u Beograd kod poznate beogradske liječnice Marijane Kovačević. Ne znamo je li mu ona znatno pomogla ili nije, ali Petković se nakon toga normalno priključio Dinamovim treninzima i spreman je za Goricu i nastavak sezone.

Veliko je to olakšanje za Dinamova trenera koji konačno ima na raspolaganju čitavu momčad. Tu je i Kevin Theophile-Catherine koji je potpisao za Dinamo do kraja sezone i igrao je već u Oriovcu te je i on u konkurenciji za sastav. Dinamo nakon Gorice sljedećeg četvrtka igra kod kuće s Viktorijom Plzen, a tri dana kasnije dočekuje Lokomotivu.

Pročitajte više