Dino Rađa na dočeku zlatnih klinaca: Roditelji, ne slušajte menadžere

Foto: Luka Šangulin, Index

HRVATSKA košarkaška reprezentacija do 16 godina sinoć je osvojila prvo mjesto na Europskom prvenstvu u Novom Sadu. Mladi košarkaši slavili su protiv Španjolske 71:70.

Košarkaši su nakon velikog uspjeha stigli u Zagreb.


"Niste samo pokazali da ste zlatni na terenu, već ste zlatni u ponašanju, a to može biti ponos vašim roditeljima i svima nama. Ovo zlato produkt je sustava i jedinstvene kadetske te A1 lige. Odmorite se i nemojte nikako školu zaboraviti", rekao je Stojko Vranković.

"Po tko zna koji put čestitka svima koji su sudjelovali u ovome. Prvo što bih htio istaknuti, znači, roditelji, možete biti ponosni na njih, zbog načina ponašanja, ova ekipa je projekt Saveza, mi smo bili svjesni da moramo krenuti prema mlađima i da od početka moramo unijeti u njima ljubav prema reprezentaciji da ne bi bilo kasnije otkaza. Pokazali su strahovita muda i to mi je isto jedan trenutak koji ne možeš naučiti, s tim se rađaš, u tri navrata su pokazali muda, pokazali su nesebičnost, igrali su kao ekipa, zato su i uspjeli, vidjelo se na njima da su prijatelji i da ginu jedan za drugoga. Nitko nije od njih htio postati zvijezda, već je svatko dočekao svojih pet minuta i to se isplatilo", rekao je Dino Rađa pa dodao:

"Sada dolazimo do ključnog problema, neka ne misle da su oni postali igrači, svi se trebaju pogledati u ogledalo i vidjeti što kod koga fali, to je jedini ispravan put da svatko od njih napravi karijere. Trebaju se pogledati u ogledalo i vidjeti što tko želi i vidjeti hoće li ići na kavu ili na trening. Pustite trenerima da ih vode, roditelji, ne slušajte menadžere. Igrači rade za menadžere, a trebalo bi biti obrnuto. Slušajte trenere po klubovima. Ja sam se ovih dana isplakao kao rijetko kada, priuštili ste mi jedno veliko zadovoljstvo i hvala vam na tome", završio je Rađa.

"Ovo je bilo stvarno lijepih mjesec dana, ekipa je bila odlična, bio je užitak igrati s ovom ekipom, o ovome smo sanjali", rekao je kratko junak Roko Prkačin.

Pročitajte više