Dinu Levačić odbili sponzori, prikuplja donacije za preplivavanje Cookovog prolaza

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

DALJINSKA plivačica Dina Levačić nedavno je postala prva osoba iz Hrvatske koja je preplivala 34 kilometra široki Sjeverni kanal između Sjeverne Irske i Škotske. Time je ostvarila šesto preplivavanje od velikih sedam kanala (Oceans seven), a pred njom je sad ispit kojim želi kompletirati svoju misiju.

Već ranije je Levačić preplivala kanal Catalina, Engleski kanal (La Manche), kanal Molokai, kanal Tsugaru i Gibraltarski tjesnac. Kako bi kompletirala svih sedam, preostao joj je još samo 23 kilometra dugačak Cookov prolaz između sjevernog i južnog otoka na Novom Zelandu. Zbog tog se i obratila svojim pratiteljima na Facebooku. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

"Skoro mjesec dana znam za moje putovanje na Novi Zeland i preplivavanje Cookovog prolaza. U ovom periodu pokušala sam ostvariti komunikaciju ili suradnju s mnogim potencijalnim sponzorima, partnerima, sportskim institucijama, ali sve je bilo bezuspješno.

Jedni ne odgovaraju, drugi su odbili, a treći ne mogu pomoći, jer moj projekt nije natjecateljskog karaktera. Znam da nisam iz televizičnog sporta, iz sporta u kojem se vrti novac. Mnogi znaju kako stvari stoje i neću puno o tome pisati.

Istina, neki će reći, ovo je moj osobni hir, dokazivanje samoj sebi i zato ću ja hrabro, ustrajno i odlučno nastaviti koračat dalje prema cilju. Ukoliko mi želite pomoći na putu do mog cilja: 

- donirati možete na linku 
- uplatom na klub sa naznakom donacija za Dinu Levačić 
IBAN: HR45 23400091510923508
SWIFT: PBZGHR2X", poručila je.

Pročitajte više