lige petice

Diouf preko Houlliera poručio Gerrardu: Reci mu da ću mu je*ati majku, razbit ću ga

Foto: Epa

SENEGAL je bio hit SP-a 2002., afrička reprezentacija dogurala je do četvrtfinala, a zlatni gol Turaka uništio im je snove o polufinalu. El Hadji Diouf bio je lider te ekipe i nakon Mundijala Liverpool ga je doveo iz Lensa.

Na Anfieldu se Diouf zadržao tri godine, otišao je taman prije nego li su Redsi u Istanbulu u mitskom finalu osvojili Ligu prvaka, a u periodu koje je proveo na Anfieldu najviše je ostao upamćen po brojnim sukobima s vođom ekipe Stevenom Gerrardom.

Od samog dolaska Senegalca u Liverpool vladala je netrpeljivost između njega i Gerrarda, a Diouf je nakon karijere često ružno pričao o bivšem kapetanu.

Tijekom jedne prijateljske utakmice Diouf i Gerrard su se čak i fizički obračunali, a sve to je ispričao njihov tadašnji suigrač Florent Sinama-Pongolle.

"Sjećam se jedne situacije. Bilo je poluvrijeme predsezonske utakmice, a njih dvojica su se skoro potukla. Nisam mogao vjerovati da se takvi profesionalci mogu naći u takvoj situaciji. Stevie je Dioufu govorio kako mora češće dodavati, ali Diouf je onda poludio", kazao je Sinama-Pongolle pa je rekao da je tu bilo svega:

"Diouf nije govorio engleski. Njegov engleski je bio užasan. Znate što je napravio? Kako nije mogao na engleskom odgovoriti na Gerrardove uvrede, uhvatio je trenera Gérarda Houlliera i na francuskom mu rekao: 'Poruči mu da ću mu jebati majku. Nisam mu ja prijatelj, reci da ću ga razbiti odmah.'"

Nakon odlaska iz Liverpoola Senegalac je igrao za Bolton, Sunderland, Blackburn, Rangers, Leeds, Doncaster, a karijeru je završio 2015. u malezijskom Sabahu.

Kolika je mržnja bila između Dioufa i Gerrarda, najbolje pokazuje slučaj koji se dogodio pet godina nakon što je Senegalac napustio Anfield. Tijekom jedne utakmice između Blackburna za koji je Diouf tada igrao došlo je do fizičkog obračuna između njega i Gerrarda i bilo bi svega da se u sukob nisu umiješali ostali igrači i sudac.

Pročitajte više