Direktor Lokomotive: Ideja o Čačiću izborniku bila je Zdravkova

Foto: Hina

DA ĆE Hrvatska promijeniti izbornika bilo je jasno još u lipnju ove godine kada je Zdravko Mamić, gostujući u emisiji Sport nedjeljom, poručio kako Niko Kovač više nema njegovu potporu. Tri mjeseca kasnije, Kovač je prvo remizirao s Azerbajdžanom, a nakon sedam utakmica bez poraza izgubio je u Norveškoj.

> Nijemci predstavili Dinamo: Mito, korupcija i utaja poreza


Mamić je odmah krenuo u ofenzivu. Dan nakon povratka reprezentacije iz Osla javnost je saznala da će Ante Čačić napustiti Lokomotivu te da će sjesti na klupu Hrvatske umjesto Nike Kovača. Baš kako je Zdravko Mamić i najavio. Potvrđuje to i direktor Lokomotive Božidar Šikić, koji je u razgovoru za Večernji list otkrio čija je ideja bila da se trener Filijale postavi na mjesto izbornika.

"HNS ga nije preoteo, nego sam im ga ja poklonio. Ideja o Čačiću izborniku bila je Zdravkova, a meni je, iako smo s Anton imali stabilnost u klubu, bilo drago da čovjek napreduje. On je to zaslužio i pravi je čovjek za tu funkciju", otkrio je Šikić.

Za kraj spomenimo kako je Antu Čačića na klupi Lokomotive zamijenio sada već bivši trener Dinama 2, Sreten Ćuk, a umjesto Ćuka na klupu druge ekipe Modrih sjeo je Željko Sopić kojeg je Mamić povukao iz Rudeša.

Pročitajte više