Direktor Lokomotive: Suci najmanje oštećuju Hajduk. Tako je svuda, pogledajte Real

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NAKON 22 kola u SuperSport HNL-u Lokomotiva se nametnula kao najbolja "mala" momčad lige. Silvijo Čabraja i njegova ekipa nisu izgubili utakmicu od 24. studenog prošle godine. Od tad su u devet uzastopnih uspješnih susreta uzimali bodove Dinamu i Hajduku te se popeli na peto mjesto ljestvice, sa samo dva boda manje od četvrtog Osijeka.

Lokomotiva se, doduše, muči u utakmicama koje bi morala dobiti. U zadnje vrijeme ima remije s Varaždinom i Rudešom te poraz 3:1 protiv Slaven Belupa. Oscilacije u igri su normalne jer se radi o mladoj ekipi. O dosadašnjem tijeku sezone razgovarali smo s direktorom Lokomotive Božidarom Šikićem.

Kakva je atmosfera u klubu nakon dobrih nastupa, prije svega protiv Dinama?

U klubu smo svi zadovoljni kad su dobri rezultati. Sve je to plod dugotrajnog rada i načina na koji gledamo na sport. Imali smo uvijek puno mladih igrača, uvijek smo im davali šansu da igraju i da se razviju. Sjetite se samo kad je Pjaca igrao za nas. Puno igrača dobilo je šansu u Lokomotivi i mi smo stali iza njih. 

Okosnicu momčadi čine igrači mlađi od 25 godina...

Mislim da se u medijima o Lokomotivi ne piše baš realno. Mislim da je Lokomotiva proizvela i dala puno igrača koji su na kraju igrali i za našu reprezentaciju. Tu se stvaraju igrači. To je naš prepoznatljiv stil vođenja kluba. Da nismo pobijedili Dinamo, ne bi se o nama ni pričalo. A mi redovito skidamo bodove Hajduku, Dinamu, Osijeku i Rijeci.

Trener Silvijo Čabraja radi dobar posao i trenutno je najdugovječniji trener u ligi...

Kod mene su svi treneri bili dugovječni. Tomislav Ivković je bio tri godine, nakon njega Goran Tomić tri godine, sad i Čabraja... Ako hoćete napraviti dobar posao u kontinuitetu, onda morate pronaći čovjeka kojem vjerujete, stati iza njega i pomoći mu da ostvari rezultate. Mijenjanje trenera svaka dva-tri mjeseca... To ozbiljni klubovi ne rade.

Je li bilo nekih ponuda za trenera Čabraju ili za nekog od igrača?

Naš trener Silvijo Čabraja ima ugovor i mislim da u ovom trenu neće nikamo ići. Ako dođe dobra ponuda za nekog od igrača, ja ga moram prodati. Jednostavno sam prinuđen jer živimo od proizvodnje i prodaje igrača.

Kojom biste pozicijom bili zadovoljni na kraju sezone?

Naš je cilj uvijek ostvariti što više. Objektivno, za klub s našim budžetom i fondom igrača dobro je držati se sredine ljestvice. Nastojat ćemo dohvatiti Europu. Ako uspijemo - dobro. Ako ne uspijemo - nikom ništa.

Imali ste i neke komentare vezane uz suđenje...

Mislim da je Hajduk najmanje oštećen suđenjem. Najmanje grešaka je rađeno na štetu Hajduka. To sam mislio. Na našu štetu je napravljeno više pogrešaka, kao što to obično biva. Obično su veći klubovi manje oštećeni. Ali svuda je to tako. Pogledajte samo utakmice Reala ili Barcelone. Suci se tako ponašaju svuda u svijetu, objektivno.

Pročitajte više