Divio se Poljudu pa otišao nakon četiri mjeseca: "Nažalost, putevi nam se razilaze"

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

AGUSTIN ANELLO (21) napustit će Hajduk i vratiti se u belgijskog drugoligaša Lommel SK. Krilni napadač bio je na posudbi u splitskom klubu, u koji je stigao sredinom veljače. Od Hajduka se oprostio porukom na Instagram Storyju. "Nažalost, naši se putevi razilaze. Ovo je bilo nekoliko sjajnih mjeseci. Grad i navijači uvijek će imati posebno mjesto u mom životu", napisao je Anello.

Hajduk je imao opciju otkupiti ga, no nije se odlučio na taj potez. Anello je upisao 13 nastupa, gotovo uvijek ulazeći s klupe, te je ostvario jednu asistenciju. Rođen je 2002. godine na Floridi, a uz državljanstvo SAD-a ima i državljanstvo Italije. Prve nogometne korake napravio je u SAD-u, a nogometnu edukaciju nastavio je u Španjolskoj te na koncu u belgijskom drugoligašu Lommelu SK. Transfermarkt ga procjenjuje na 350 tisuća eura.

Podsjetimo, Anello se divio navijačima Hajduka nakon što je debitirao u pobjedi protiv Gorice (2:1) u 22. kolu SuperSport HNL-a. "Velika pobjeda kod kuće, sretan sam što sam debitirao na Poljudu pred našim navijačima. Kakva atmosfera", napisao je Anello 20. veljače.

Evo kako je Nikoličius opisao Anella kada je došao u Hajduk

Kada je stigao u Hajduk, sportski direktor Mindaugas Nikoličius opisao ga je ovim riječima: "Radi se o igraču koji ima visok motiv i upornost, kao i izraženu želju za uspjehom i napretkom. Kroz pristup igri do izražaja dolaze njegov južnoamerički mentalitet i kompetitivnost, što je kompatibilno s našim mentalitetom, stilom i modelom igre.

Osnovna pozicija mu je lijevo krilo s dominantno desnom nogom, a može igrati i na poziciji lijevog bočnog igrača. Odličan je u igri 1 na 1, posjeduje raznovrstan i nepredvidiv dribling te visoku razinu brzinskih sposobnosti, kao i igranja u visokom intenzitetu. Premda je mlad igrač, pokazuje ozbiljnost, taktičku disciplinu i odgovornost u igri."

Pročitajte više