sp 2022

Djevojčica s Ronaldovim dresom žestoko kažnjena. Onda se javio Irski savez

Foto: Action Images via Reuters/Paul Childs

CRISTIANO RONALDO nije uspio zabiti u važnoj utakmici Portugala kod Irske (0:0) u pretposljednjem kolu kvalifikacija za SP, ali je u Dublinu izveo potez o kojem se najviše priča i piše.

Po završetku utakmice na teren Lansdowne Roada utrčala je djevojčica kako bi došla do svog idola. Kako je krajnje bezopasna, redari je nisu izbacili, nego dopratili do Cristiana Ronalda. 

Njeno oduševljenje što je blizu njega preraslo je u delirij kada ju je on tada zagrlio, a onda skinuo dres i dao joj ga.

Djevojčica je potom dugo u nevjerici grlila senzacionalni i nezaboravni poklon.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ RONALDOVU SJAJNU GESTU

Zove se Addison. Igra nogomet za Shelbourne, a trenira i boks

Naravno da je djevojčica s Ronaldovim dresom trenutno postala glavna priča ne samo ove utakmice nego i cijele noći kvalifikacija za SP. Otkriveno je da se zove Addison Whelan. Živi u Dublinu, 11 joj je godina i igra za U-13 momčad Shelbournea. Osim nogometa, trenira i boks. Dakako, "ogromna je obožavateljica" Cristiana Ronalda.

Otac: Rado ću platiti tri tisuće eura kazne jer je utrčala u teren

Mala Addison postala je irska zvijezda i cijeli jučerašnji dan provela je dajući intervjue za tamošnje medije. U jednom takvom, na lokalnom radiju, otkrila je da je su joj zaštitari odvodeći je od Ronalda rekli da će za utrčavanje na teren biti kažnjena s tri tisuće eura. Njen otac, koji je također prisustvovao intervjuu, dodao je da će rado platiti tu kaznu.

Irski savez: Poništavamo joj kaznu, ali...

Međutim, sinoć se javio Irski nogometni savez. Otkrio je da poništava spomenutu kaznu za djevojčicu koja je postala irska heroina. Ipak, FAI je u priopćenju dodao: "UEFA nas obavezuje da kažnjavamo gledatelje koji ulaze u teren, naročito dok utakmice traju i apeliramo na navijače da poštuju ovo važno pravilo."

"Bila sam brža od svih zaštitara te puno starijeg dečka koji je također trčao do Ronalda"

Addison ga je prekršila, ali ne može biti sretnija zbog toga. Opisala je kako je napravila ono o čemu priča cijeli svijet: "Sjedili smo u drugom redu tribina i čim je utakmica završila potrčala sam prema Ronaldu. Svi zaštitari pokušali su me zaustaviti, ali nisu mogli, bila sam prebrza. To je zahvaljujući mom treneru Alanu, koji me sjajno naučio sprinteve. Pokušao mi je parirati i dečko od oko 16 godina, ali sam uspjela doći do Ronalda prije njega. Bila sam oduševljena jer nisam mislila da ću uspjeti."

Pročitajte više