"Djite bi za Hajduk bio sjajna kupovina, uskoro će vrijediti deseterostruko više"

U RAZGOVORU za Index Tomislav Nakić, menadžer australskog napadača Brucea Djitea govorio je kvalitetama svog igrača, situaciji u Genclerbirligiju te transferu u Hajduk.

Situacija je trenutno u pat poziciji. Hajduk nudi 400 tisuća eura, Turci traže 600 tisuća i nitko ne želi popustiti. Sve su oči sada uprte prema Djiteu koji treba napraviti pritisak prema čelništvu turskog kluba

"Kako je Bruce bio nezadovoljan u Genclerbirligiju počeli smo mu tražiti novi klub, a Turci su postavili odštetni zahtjev od 600 tisuća eura, koliko su ga prošle godine i platili australskom Adelaidu. Naravno oni na njemu ne žele izgubiti, pogotovo što se radi o mladom talentiranom igraču koji može napredovati. U razgovoru s predstavnicima Hajduka dobio sam do znanja da je Hajduk spreman platiti tek 400 tisuća eura, a taj preostali dio do 600 tisuća kompenzacijom u vidu 30 posto od sljedećeg transfera", rekao je u razgovoru za Index menadžer Brucea Djite Tomislav Nakić.

"Turci isprva na to nisu pristali i sada je na nama da ih uvjerimo da ga puste. Iskreno ne očekujem da Hajduk podeblja ponudu niti smatram da on to može, tako da nam jedino preostaje nagovarati čelništvo Genclerbirligija. Srećom pa je Bruce voljan doći u Hajduk pa ćemo preko njega pokušati malo pritisnuti klub da popusti i pristane na Hajdukovu ponudu. Kada i ako Hajduk sastavi službenu i pismenu ponudu, sve bi se trebalo realizirati u sljedećih par dana", dodao je Nakić.

"Objasnili smo mu da je hrvatska liga tri puta lakša nego turska i da će se nazabijati golova i golova"

Djiteu su, kaže Nakić, već svi objasnili kako će mu zapravo dobro biti u Hajduku, teći ćemo mu med i mlijeko. Na njemu je samo da postiže golove...

"Ma mali je voljan doći, kako ne. Objasnili smo mu da je liga tri puta lakša nego turska, da će Hajduku predstavljati ogromno pojačanje i da će se nazabijati golova i golova, što će nema sumnje imati veliki odjek u svijetu, čime bi svi profitirali. Također smo mu objasnili da su na Poljudu njegovi sunarodnjaci Josip Skoko i Ante Šerić koji će mu uvelike pomoći u prilagodbi. On je nakon izlaganja bio vrlo zadovoljan te je izrazio želju za dolaskom u Split. Sada je na njemu da sjedne na razgovor s predsjednikom i uvjeri ga da prihvati Hajdukovu ponudu, jer je to jedini način da on ode, što iznimno želi", izrecitirao je menadžer Brucea Djitea.

"Za koju godinu Bruce će vrijediti najmanje četiri milijuna eura"

Solinjanin Nakić ne dvoji bi li se Djite isplatio Hajduku, kaže, za godinu-dvije australski napadač vijedit će najmanje četiri milijuna eura.

"Gledajte nema sumnje da bi se on isplatio Hajduku. On je reprezentativac Australije i već sada je sigurno među igračima za Svjetsko prvenstvu u Južnoj Africi. Već neko vrijeme za njega je zainteresirano nekoliko francuskih klubova, između ostalih Sochaux i Le Mans. Prema nekim našim predviđanjima u agenciji, Bruce bi se za godinu i pol, dvije trebao razviti u velikog igrača, koji će na tržištu vrijediti najmanje četiri milijuna eura. Samim time Hajduk bi imao velike koristi od ovog transfera, jer bi ga za koju godinu mogao prodati za deseterostruko koliko je uložio", rekao je Nakić za Index.

"Djite je na visokoj razini odigrao tridesetak utakmica u šestoj najjačoj ligi Europe"

Bruce Djite vrlo se brzo prilagođava na nove uvjete, a o tome govori činjenica da je u svojoj prvoj sezoni odigrao tridesetak utakmica za Genclerbirligi, i to na poziciji koja nije njegova prirodna.

"On u Genclerbirligiju prvenstveno nije zadovoljan jer klub igra predefenzivno pa do izražaja ne mogu doći njegove golgeterske sposobnosti. Trener ga također stavlja daleko od gola, niti blizu špicu zbog čega je ovaj poprilično nezadovoljan. No, usprkos promjeni trenera i svemu spomenutom, Bruce je odigrao u svojoj prvoj sezoni čak 28 utakmica u dresu Genclerbirligija, postigavši šest golova u prvenstvu. Znate, prema Uefi, turska liga je šesta najjača u Europi pa ove brojke nisu sitnica niti mala stvar, dokazuju njegovu visoku kvalitetu i sposobnost da se brzo prilagodi novom okruženju", za kraj će Nakić.

Vedran Buble
Foto: AFP

Pročitajte više