ATP

Đoković i Nadal vjerojatno nisu očekivali odluku koju je Federer donio

Foto: EPA

ROGER Federer i dalje je u fazi oporavka od dviju operacija desnog koljena pa je u aktualnoj teniskoj sezoni odigrao samo jedan turnir. U kolovozu će proslaviti 40. rođendan i iako ga mnogi guraju u mirovinu, on još uvijek ne namjerava stati pa ne samo da ga uskoro treba ponovno očekivati na terenu već će na Touru nastupati i sljedeće godine.

Federer, osvajač 20 Grand Slam naslova, trebao bi ove godine nastupiti u Halleu, ali sad je potvrđeno da će pripremni turnir za Wimbledon igrati i 2022., što znači da na odlazak iz tenisa još ne pomišlja.

Turnir u Halleu je Federer osvajao 10 puta, a posljednji 2019. Nakon jednotjedne pauze poslije Hallea, krajem lipnja igra se Wimbledon. Travnati Grand Slam Federer je osvajao rekordnih osam puta.

Švicarski tenisač se tenisu vratio na turniru u Dohi, svom prvom nakon 405 dana pauze zbog ozljede i operacija. Dobio je prvi meč, a u drugom propustio meč-loptu i upisao poraz. I dalje se nada osvajanju još jednog Grand Slam naslova kojim bi poremetio planove mlađih Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. Španjolac ih ima koliko i Federer, vodeći tenisač svijeta dva manje.

Pročitajte više