Tenis

Đoković izbjegao šokantan poraz na startu turnira u Beogradu

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ pobijedio je sunarodnjaka Lasla Đerea 2:1 u setovima (2:6, 7:6, 7:6) u 2. kolu turnira Serbia Open. Meč je trajao tri sata i 24 minute. Na samom startu Đere je iznenadio Đokovića, uzevši mu servis odmah u prvom gemu. Đoković mu nije uspio parirati u prvom setu, a u sedmom je gemu Đere ponovo napravio break. Nakon 40 minuta igre imao je Đere 1:0 u setovima. Đoković je u nastavku meča u jednom trenutku izgubio živce te je počeo vikati i psovati na talijanskom. 

U drugi je set Đoković ušao sigurnije. Čuvao je svoj servis sve do sedmog gema, kad je opet Đere napravio break. Promašio je 50. igrač svijeta dobru priliku za odlazak u vodstvo 5:3 u gemovima, no promašio je i Đoković te omogućio da i on napravi break za 4:4 u gemovima. Đoković je nakon tie-breaka osvojio taj drugi set.

U trećem su setu oba tenisača izgubila servis na samom početku. Đoković je bio jako blizu breaka u 11. gemu, no nakon maratonske borbe i dvije spašene break-lopte Đere je ipak uspio spasiti svoj servis. U tie-breaku Đoković je napravio tri mini-breaka i pobijedio u meču.

Pročitajte više