NAGRADA Laureus

Đoković najbolji sportaš svijeta, Modrić odmah do njega

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOVAK ĐOKOVIĆ je najbolji sportaš svijeta u protekloj godini. Jedan od najboljih tenisača u povijesti dobio je nagradu Laureus, popularno nazivanu sportski Oscar. To mu je četvrta takva nagrada u karijeri.

U konkurenciji za nagradu bio je i Luka Modrić, kao i LeBron James, Lewis Hamilton, Kylian Mbappe i Eliud Kipchoge.

Spomenutu nagradu nikad nije dobio nogometaš, no jednom je stigla i u Hrvatsku, u ruke Janice Kostelić koja je Laureus osvojila 2006. godine.

Priznanja su dodijeljena u još nekoliko kategorija. Najbolja momčad je nogometna reprezentacija Francuske koja je u finalu pobijedila Hrvatsku i osvojila naslov svjetskih prvaka.

Nagradu za otkriće godine osvojila je Naomi Osaka, trenutno prva tenisačica svijeta. Najbolja sportašica je gimnastičarka Simone Biles.

Za najboljeg sportaša s invaliditetom proglašena je slovačka alpska skijašica Henrieta Farkašova koja je na POI u Pjongčangu osvojila četiri zlata i jedno srebro.

Francuski nogometni trener Arsene Wenger, koji je 22 godine vodio engleskog prvoligaša Arsenal dobitnik je nagrade za životno djelo, dok je kenijski atletičar Eluid Kipchoge osvojio nagradu za osobit doseg postavljanjem svjetskog rekorda u maratonu kada je srušio stari rekord za minutu i pol.

Na svečanosti u Monte Carlu dodijeljeni su "Laureusi" u 12 kategorija među kojima se ističe i ona za društvenu dobrobit koju je dobila indijska fondacija Yuwa koja se uključivanjem djevojčica u sport bori za njihovu bolju obrazovanost.


Od nominiranih sportaša za najboljeg na svijetu u Monte Carlo su stigli samo Đoković i maratonac Kipchoge. Modrić se trenutno nalazi na kratkom odmoru s obitelji u Dubrovniku.


Modrić je danas objavio fotografiju iz Dubrovnika:


Pročitajte više