Đoković: Na vrhuncu sam

Foto: Getty Images / Guliver Image

POBJEDOM nad Malekom Jazirijem u drugom kolu Dubaija 2:0 (6:1, 6:2) tenisač Novak Đoković upisao je 700. trijumf u karijeri. Time je prvi reket svijeta postao tek 12. igrač s takvim učinkom u povijesti tenisa.

"Biti dio povijesnih knjiga ogromna je čast, iako pokušavam ne misliti o tome. No, svaki rekord je poseban i pruža mi dodatnu motivaciju za dalje. Postavio sam sebi visoke standarde, imam 28 godina i na vrhuncu sam svojih sposobnosti. Znam da neću zauvijek biti na vrhu, no sve radim da što dulje tu ostanem", naglašava Đoković.
Srpski tenisač lovi 18. finale u nizu i rekord koji drži Ivan Lendl iz sezone 1981/82. Također, Đoković je s 28 godina, devet mjeseci i dva dana stigao do 700. pobjede, nakon Rafaela Nadala (28 godina i 21 dan), a prije Rogera Federera (28 godina, devet mjeseci i 20 dana). Najbolji tenisač današnjice je 187. tjedan na prvom mjestu ATP liste, po čemu je peti svih vremena iza Jimmya Connorsa (268), Ivana Lendla (270), Pete Samprasa (286) i Rogera Federera (302).

“Od četvrte godine igram tenis i oduvijek sam sanjao da postanem najbolji na svijetu. Igrati pod pritiskom i biti dio ovog divnog sporta je doista privilegija", zaključuje Đoković, koji danas od 17:30 igra četvrtfinale protiv Španjolca Feliciana Lopeza.  
 

Pročitajte više