novak đoković

Đoković: Ja trener Medvedevu? Pa što ću raditi?

Foto: EPA-EFE

NOVAK ĐOKOVIĆ osvojio je jučer Masters 1000 turniru u Parizu i tako sedmi put u karijeri osigurao broj 1 na kraju sezone.

Srbin je u tri seta pobijedio Danila Medvedeva i tako mu barem malo uzvratio za šokantan poraz u finalu US Opena, kad ga je Rus spriječio u osvajanju rekordnog 21. Grand Slama. Nakon turnira Srbina su pitali vidi li se u ulozi trenera jednog dana, možda čak i trenera Medvedeva.

"Ako bih bio njegov trener, ne bih imao puno posla. On je jedan od najboljih tenisača na svijetu i, ako ga posluži zdravlje, bit će godinama u vrhu i osvojit će još Grand Slamova, u to nema sumnje", rekao je Đoković i dodao:

"Da, vidim se kao trener jer stvarno volim ovaj sport. Ne samo kad ga igram nego kad sam na terenu s djecom ili kad ga gledam na televiziji i uživo. Trudim se sve što sam ostvario prenijeti na nove generacije. Znanje može biti kletva ako ga ne upotrebljavaš. Što ću s njim poslije? Da ga ponesem sa sobom u grob i da kažem da sam bio najbolji i da nitko poslije nema te informacije iz mojeg života, filozofije, metodologije rada i pristupa? To ne želim. Za mene je to logičan slijed stvari u životu, da sve što znam prenesem na nekog drugog."

Pročitajte više