ATP

"Đoković nikad neće biti voljen kao Federer i Nadal, postoji razlog zašto je to tako"

Foto: Guliver Image/Getty Images

DIEGO SCHWARTZMAN jedan je od mnogih tenisača koji nije osjetio kako je pobijediti najbolju trojicu svih vremena. Protiv Rafaela Nadala argentinski tenisač je igrao devet puta, a protiv Novaka Đokovića i Rogera Federera četiri puta.

"Protiv Nadala ulazite u meč s nadom da ćete ga pobijediti, a onda ubrzo shvatite da je to gotovo nemoguće. Protiv Đokovića već u drugom servis gemu ne možete disati, nešto nevjerojatno. Federer vam da više zraka i prostora, ali tada vam izgleda kao da ne znate igrati tenis, nevjerojatno je kako udara lopticu. Sva trojica su čudesni tenisači", rekao je najbolji Argentinac, 13. igrač svijeta.

Tko je najbolji?

"Vjerojatno Đoković. Ipak je on više puta pobijedio Nadala na zemlji i Federera na travi. Rekao bih da je on iznad druge dvojice, ali pričekajmo da vidimo hoće li srušiti Federerov Grand Slam rekord", odgovorio je Schwartzman i objasnio zašto je Đoković među teniskim fanovima manje popularan od Federera i Nadala.

"Federer i Nadal tenisači su koji imaju perfektno ponašanje na terenu. Nevjerojatno je da su za gotovo 20 godina koliko su na Touru pokazali tek nekoliko puta svoje frustracije. Dogodi im se nekoliko puta sa sucima i to je sve. S druge strane, Đoković je totalno drugačiji i djeluje da je više običan čovjek nego druga dvojica. Na terenu pokazuje dosta više loših emocija, a navijači to ne vole. Onda su tu i brojni Federerovi i Nadalovi navijači koji ga ne vole. Jasno je da nikad neće biti voljen kao njih dvojica."

Pročitajte više