Đoković o hrvatskoj teniskoj senzaciji: Matija, brate moj! Nisi ti još za kancelariju

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HRVATSKI tenisač Matija Pecotić, inače 784. tenisač svijeta sa zanimljivom i uspješnom poslovnom pričom izvan tenisa, nije se uspio plasirati u četvrtfinale Delray Beacha. Nakon što je glavni turnir izborio kroz kvalifikacije, pobijedio je nekoć osmog tenisača svijeta Jacka Socka.

Pecotić je zaustavljen u meču 2. kola. Bolji od njega bio je 55. tenisač svijeta Marcos Giron sa 6:3, 6:3 u meču dugom sat i 17 minuta. Ipak, njegov nastup privukao je veliku pažnju pa mu se na Instagramu obratio i srpski tenisač Novak Đoković. "Matija, brate moj! Nisi ti još za kancelariju. Vidimo se na terenu uskoro", napisao je jedan od najboljih tenisača u povijesti na Instagramu.

Velika priča, o njemu piše i ATP

Pecotić je velika priča u teniskim kuloarima, a ATP njegovu priču uspoređuje s pričama iz holivudskih filmova. Naime, ima stalan posao u financijama i direktor je u kompaniji koja upravlja portfeljem nekretnina i posluje u SAD-u i Kanadi. Riječ je o tvrtki vrijednoj oko četiri milijarde dolara.

Pecotić je, inače, rođen u Beogradu, a odrastao je na Malti. Kao junior nikad nije ušao među 1000 najboljih mladih tenisača svijeta. Očekuje se da na novoj ATP ljestvici napreduje za 200-tinjak pozicija.

Pročitajte više