Đoković pod paljbom. Opet ga brani njegov nekadašnji najžešći kritičar

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ više ništa ne može napraviti a da ne izazove kontroverze, pa je tako bilo i na nedavno završenom US Openu, na kojem je u pretposljednjem koraku do titule pobijedio mladog domaćeg tenisača Bena Sheltona. Taj je 20-godišnjak postao hit, kao i njegova proslava kojom fingira spuštanje slušalice fiksnog telefona nakon pobjede.

Đoković je pobjedu nad Sheltonom proslavio na identičan način jer mu se, kako je rekao, proslava svidjela i jednostavno ju je ukrao, što je dio javnosti popratio sa simpatijama, ali drugi su to shvatili kao aroganciju i ponižavanje protivnika. U drugoj je skupini bio i Sheltonov otac, koji je rekao da se Srbin želio narugati njegovu sinu.

"Novak bi tako rado da ga svi vole... Želio se narugati Benu nakon meča, nije to napravio samo kako bi kopirao njegovu proslavu. Bilo je to da mu se naruga. Šteta je da se šampion poput njega tako ponaša", rekao je Bryan Shelton.

Kyrgios: Pa što?!

Njegova je izjava, pak, izazvala reakciju Nickyja Kyrgiosa, jednog od rijetkih tenisača koji se svojom kontroverznošću može nositi s Đokovićem. Iako je još prije par godina bio njegov najglasniji kritičar, Kyrgios u posljednje vrijeme sve češće brani Novaka od napada, a to je učinio i ovaj put.

"Pa što?! Sport je zabava. Mi nismo roboti. Više ljudi govori o proslavi nego o samom meču", napisao je Kyrgios na Twitteru uz emoji smijanja.

Shelton je tek prošle godine krenuo u profesionalnu karijeru, ove godine je najavio velike uspjehe plasmanom u četvrtfinale Australian Opena i među 50 najboljih na svijetu, a nakon njujorškog Grand Slama ostvario je novi renking karijere i sad je 19. na ATP listi.

Pročitajte više