Đoković porazom doživio dva povijesna debakla. Ovo mu se nikada nije dogodilo

Foto: Profimedia

NOVAK ĐOKOVIĆ (36), prvi tenisač svijeta i vjerojatno najbolji u povijesti, izgubio je 4:6, 6:3, 3:6 u trećem kolu Mastersa u Indian Wellsu od 16 godina mlađeg Luce Nardija, inače 123. tenisača s ATP ljestvice. Mladi Talijan senzacionalno je nakon dva i pol sata pobijedio veteranskog srpskog šampiona u kalifornijskoj pustinji na jednom od najjačih turnira, koji zbog snage i prestiža nazivaju petim Grand Slamom.

Nardijeva pobjeda protiv Đokovića je najveće iznenađenje u tenisu posljednjih godina jer je anonimus, koji je u kultni turnir ušao nakon ispadanja u kvalifikacijama, kao lucky loser, tamo u ranoj fazi pobijedio velikana koji je Indian Wells osvajao rekordnih pet puta. 

Đoković je počeo 416. tjedan na broju 1, što je ekvivalent tome da je službeno najbolji tenisač na svijetu osam godina, i onda je u tom tjednu doživio poraz za dvostruki povijesni debakl na najvećim turnirima. Đokoviću je ovo prvi put u karijeri da je izgubio od lucky losera. Nardi je naime ranije u kvalifikacijama Indian Wellsa izgubio od Davida Goffina. Zatim je sretno upao u ždrijeb glavnog turnira te tamo već u drugom kolu priredio iznenađenje. Pobijedio je naime Zhang Zhizhena, 46. tenisača svijeta. 

No zatim je izveo višestruko čudo. Pobijedio je Đokovića, a osim što je prvi sretni gubitnik kojem je to uspjelo, 123. tenisač svijeta postao je i najslabije rangirani tenisač od kojeg je Đoković izgubio na Mastersu ili Grand Slamu. 

Pročitajte više