Đoković u ponoćnom trileru uzeo pola milijuna dolara i broj 1 do kraja godine

Foto: Profimedia

NAJBOLJI tenisač svijeta, srpski šampion Novak Đoković, u 1. kolu "zelene skupine" na završnom Mastersu u Torinu pobijedio je Danca Holgera Runea 7:6 (4), 6:7 (4), 6:3 nakon tri sata i šest minuta. U sjajnom meču koji je počeo u 21 sat i završio idućeg dana Rune je u prva dva seta prvi dolazio do breaka, ali se Đoković vraćao prije nego što je pobjednik odlučivan u tie breaku.

U odlučujućem setu Đoković je poveo 2:0, ali se Rune vratio na 2:2. Ipak, najbolji svjetski tenisač opet je oduzeo servis Dancu u šestom gemu za vodstvo 4:2 i više nije ispuštao prednost. Bio je to njihov peti meč i treća pobjeda Đokovića koji je ovom pobjedom osigurao svjetski broj 1 na kraju ove godine.

Kao što je bilo poznato prije starta turnira, njemu je jedan trijumf bio dovoljan kako bi i definitivno bio prvi na svijetu nakon završnog Mastersa. I odmah je to ostvario. Uzeo je novih 200 bodova za ATP listu, što Carlos Alcaraz više ne može dostići, čak i da Torino osvoji neporažen. 

Đoković je sjajno i financijski prošao. Samim sudjelovanjem na završnom Mastersu pripada mu 325.500 dolara ako odigra sva tri meča (162.750 za jedan, 244.125 za dva i spomenuta cifra za sva tri), a na sve to za pobjedu u grupnoj fazi dobiva još po 390.000 dolara. Samim tim, već poslije prvog meča, Đoković je zaradio 552.750 dolara.

Pročitajte više