Đokovića iživcirali svi: "Je*o vam pas mater"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOVAK ĐOKOVIĆ peti je put u karijeri osvojio Wimbledon nakon što je u epskom finalu poslije gotovo pet sati igre svladao Švicarca Rogera Federera 7:6 (5), 1:6, 7:6 (4), 4:6, 13:12 (3).

Činilo se da je Federer tijekom cijelog susreta bio bolji, imao je 15 osvojenih poena više, čak 40 winnera više i dvije meč-lopte na svoj servis, ali to nije bilo dovoljno. Srbin je pokazao psihičku snagu dostojnu najvećih šampiona i izdržao je sve napade 38-godišnjeg Švicarca te slavio u najluđem meču u povijesti Wimbledona. Odbijao je biti poražen.

Protiv Novaka je bilo sve. Barem se on tako osjećao. Publika je otvoreno navijala za Federera. Toliko da je u nekim trenucima, kad bi aplaudirala nakon što bi Đoković napravio dvostruku servis grešku, to prelazilo granicu dobrog ukusa.

Nervirao je Novaka i sudac pa je u jednom trenutku udario reketom u sudačku stolicu, za što je dobio opomenu. Srbin nije bio zadovoljan ni stalnim Federerovim traženjem provjere poena. U petom setu kad je bio na rubu, kad se činilo da će Švicarac doći do titule, Novak je puknuo i žestoko opsovao:

''Jebo vam pas mater'', čulo se s centralnog terena All England Cluba. Nakon tog trenutka Federer više nije imao šanse.

Pročitajte više