Đokovićev otac nakon poziranja sa slovom Z: Moja obitelj je proživjela horor rata

Foto: Profimedia

SRĐAN ĐOKOVIĆ, otac slavnog srpskog tenisača Novaka, nakon posljednjih događanja na Australian Openu napisao je službenu izjavu u kojoj je napomenuo kako neće gledati svog sina u polufinalu prvog Grand Slama sezone s tribina Rod Laver arene u Melbourneu.

"Ja sam ovdje samo da bih podržavao svog sina. Nemam namjeru izazivati neke novinske naslove ili ometati ga. Bio sam ispred s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svakog od mečeva svog sina, da proslavim njegove pobjede i da se slikam s njima.

Nisam imao namjeru da budem uhvaćen u ovome. Moja porodica je proživjela horor rata i samo želimo mir. Tako, kako ne bi bilo prekida tijekom polufinalnog meča mog sina i drugog igrača, odlučio sam da meč gledam doma. Želim odličan meč i navijat ću za svog sina, kao i uvijek", poručio je Srđan Đoković.

Dao podršku Rusima i snimao se kraj čovjeka u majici sa simbolom Z

Podsjetimo, Đokovićevu pobjedu u četvrtfinalu zasjenili su srpski navijači koji su ispred Rod Laver arene slavili uz kokarde, ruske zastave te zastave s Putinovim likom, a četvorica su i uhićena. U međuvremenu su australski mediji počeli izvještavati o novom incidentu, a on se tiče Novakovog oca Srđana.

Naime, na YouTube kanalu Aussie Cossack pojavila se snimka na kojoj se vidi kako se otac srpskog tenisača snimao pored čovjeka koji nosi majicu sa simbolom Z i koji drži govor o Rusiji i izražava joj podršku. Srđan Đoković je u kameru poručio: "Živjeli Rusi."

Inače, sve zastave i majice sa simbolom Z zabranjene su na Australian Openu. Riječ je o simbolu koji koristi ruska vojska, a postao je zloglasno poznat tijekom Putinove invazije na Ukrajinu i zločina koji se tamo čine.

Pročitajte više