Do lani za ovog tinejdžera iz Ljubuškog nije znao nitko, danas ga traže bogati Rusi kao pojačanje za Ligu prvaka

Foto: Facebook

DO prošle sezone samo su rijetki znali za Nikolu Katića. Tada još 19-godišnjak u zimu 2016. zamijenio je Neretvanac koprivničkim prvoligašem i pred njim je bio period dokazivanja treneru Kopiću.
 
Premda još tinejdžer, Katić se na poziciji centralnog braniča nametnuo odličnim igrama tako da je uskoro postao nezamjenjivi član udarne postave Slavena, a kao nagrada za sjajne partije uslijedio je reprezentativni poziv protiv Meksika prije nekoliko mjeseci, u utakmici u kojoj je rezervni sastav Hrvatske senzacionalno pobijedio najjaču momčad Meksika 2:1.
 
Na ljetnim pripremama Slaven je odigrao 1:1 protiv aktualnog prvaka Rusije Spartaka iz Moskve, a Ruse je toliko impresionirao Katić da ga žele vidjeti su svojim redovima.
 
O interesu aktualnog prvaka Rusije za mladim talentom piše nekoliko ruskih medija, uključujući i Sports Daily.ru.
 
''Katić igra na poziciji centralnog braniča, ali može odigrati jednako dobro na svim pozicijama u obrani. Tehnički je impresivan, a često zna otići i prema naprijed i biti opasan po protivnička vrata'', piše spomenuti portal i dodaje kako mu ugovor sa Slavenom istječe u ljeto 2019.
 

Iako je riječ o špekulacijama i tko zna kako će se na kraju završiti ova priča, bilo bi lijepo da ovaj 20-godišnji mladić rođen u Ljubuškom zaigra za slavni ruski klub u Ligi prvaka. 
 
Inače, prema podacima na Transfermarktu, Katić je procijenjen na 500 tisuća eura, a to je sitniš za bogate Ruse.

Pročitajte više