"Dobar posao u Zagrebu: Ajax na Maksimiru prekinuo nekoliko ružnih serija"

"PROTIV nedoraslog Dinama Ajax je u trećoj utakmici Lige prvaka konačno stigao do prve pobjede." Donosi to u izvještaju s maksimirskog okršaja nizozemska televizija, koja piše kako je "put prema pobjedi otvorio vratar Kenneth Vermeer":

> Jurčić o jalovosti i Pokrivaču: 20 milijuna će je riješiti. Nisam jukebox da ispunjavam želje publike

> Kelava: Zar bismo trebali tući Ajax 5:0 da ljudi budu zadovoljni?

> Kruno, stavi stopera!

> Video - Šuker: Ajax nas je nadigrao u svim segmentima

> Hrvatska bi "s Badeljem i Sammirom bila prvak Europe", ali Dinamu ne mogu donijeti bod u Ligi prvaka

"Spriječio je katastrofu obranivši udarce Fatosa Beqiraja i Jerka Leke, a na drugoj strani De Jong, Sulejmani, Boerrigter i Eriksen propustili su kazniti Dinamo zbog tih promašaja. Ipak, nakon pauze je uslijedila Boerrigterova čarolija, a poslije nje Ajax je zadržao kontrolu igre i distancirao Dinamo od svog gola."

Kopljanici produžili nade za prezimljavanje u Europi

De Telegraaf ističe kako se "Ajax približio prezimljavanju u Europi", na koje Dinamo čeka od 1970., a čekat će još barem godinu dana:

"Opet je Ajax u igri, iako napadači nisu bili u najboljoj formi, naročito ne Siem De Jong koji je proslavio vratara Dinama Ivana Kelavu. S druge strane, Balkancima su nekoliko puta ostavili slobodan prolaz prema Vermeeru, koji je svaki put bio spreman."

Amsterdamski Parool napominje kako je "najvažnije da je Ajax produžio šansu za duži boravak u Europi":

"Pobjeda kod Dinama je sasvim zaslužena, a kako je Lyon izgubio u Madridu, jasno je da će se Ajax s Francuzima boriti za drugo mjesto. Na prilično neuredan način otvorili su utakmicu, ali su brzo uspostavili inicijativu i sve okrunili golovima Boerrigtera i Eriksena."

Ajax na Maksimiru prekinuo nekoliko ružnih serija

Na koncu Voetbal International ističe kako je Ajax u Maksimiru srušio nekoliko neslavnih rekorda. Naima, Kopljanici su sinoć zabili prve europske golove nakon gotovo deset mjeseci, što je najduži "sušni" period u povijesti ovog nizozemskog kluba.

Sinoć je došao kraj i još jednom nizu, onom od šest utakmica bez pobjede u svih natjecanjima. Igrači Frank de Boera prekinuli su tu ružnu seriju i na Maksimiru dali nagovijesti kako će navijači u nastavku sezone ipak gledati nešto bolji i kvalitetniji Ajax.

Pročitajte više