LIGE PETICE

Dobio je crveni i razbjesnio navijače. Rasistički ga vrijeđaju, umiješala se policija

Foto: EPA

ALEXANDRE JANKEWITZ, 19-godišnji igrač Southamptona, neće po dobrom pamtiti svoj debi u Premiershipu. Već u prvom pravom duelu brutalno je startao na McTominaya i zaradio direktan crveni karton, a njegova momčad izgubila je čak 0:9. Utakmica je neke navijače razbjesnila u toj mjeri da su mladom igraču poslali gnjusne rasističke poruke, a umiješala se i policija.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ NAJOŠTRIJI PREKRŠAJ SEZONE U PREMIERSHIPU.

Engleski novinar Alex Crook objavio je vijest na Twitteru: "Upravo sam razgovarao s detektivom iz policije u Hampshireu. Istražuju uznemiravanje Alexa Jankewitza na rasnoj osnovi. Poslao sam im sve takve poruke koje sam skupio, molim vas sve da mi pošaljete sve sličnog sadržaja. Ovi ljudi trebaju biti propisno kažnjeni."

Uskoro je jedna od stranica navijača Southamptona podijelila nekoliko takvih poruka uz poziv vlastima da stanu na kraj ovakvom ponašanju.

Jankewitz nije jedini koji je u posljednje vrijeme bio meta rasističkih ispada. Jučer smo pisali o tome da je napadač Manchester Uniteda Anthony Martial zatražio tjelohranitelje za svoju obitelj, a slična iskustva imali su i Marcus Rashford te Axel Tuanzebe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više