Dodatni problemi za Modre tehničare: Minus deset, snijeg i kaljuža

PRAZNE tribine neće biti jedini problem Modrih u utakmici s Temišvarom. Snijeg koji je u ponedjeljak ujutro zabijelio Zagreb stvara dodatne probleme Dinamu uoči ključne utakmice Europa lige, koja se na Maksimiru igra u četvrtak s početkom u 19 sati.

Četiri i pol centimetra snijega izmjerili su Miljenko Sakoman, direktor stadiona, i njegovi pomoćnici na maksimirskom travnjaku danas u 12 sati. Loše vrijeme nastavit će se u narednim danima, a temperatura bi se prema prognozama mogla spustiti i do minus deset stupnjeva Celzija. No, nema bojazni da bi susret mogao biti odgođen, tvrdi nam Sakoman.

"Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda u četvrtak ne bi trebalo biti snijega. No, mi smo spremni za sve situacije. S čišćenjem travnjaka započet ćemo u noći s utorka na srijedu. Ako se dogodi da u srijedu opet padne snijeg, akciju ćemo ponoviti oko podneva, kako bi teren bio spreman za trening Temišvara koji je na rasporedu u 19 sati."

Direktor tvrdi kako je služba održavanja obavila sve predradnje; stisnuli su teren, pripremili ljudstvo i strojeve, kao i crvenu boju za linije. No, kada smo ga kontaktirali nije mogao ne spomenuti da je Dinamo jedan od rijetkih klubova iz europskih kupova koji nema grijani teren.

"Realnost je realnost. Nažalost, nemamo tu mogućnost."

Vrlo vjerojatno ni Dinamovi nogometaši neće imati mogućnost dokazati tehničku superiornost na tako teškom terenu. Otopi li se snijeg, igrat će se u kaljuži.

"Naravno da će našim dečkima biti teško, posebno jer zovu opasno hladne temperature. No, imali smo mi i puno gorih situacija. Sjetimo se utakmice s Olympiacosom u Ligi prvaka 1998. godine. Tri puta smo čistili travnjak na koji je napadalo 40 cm snijega. Utakmica je započela na -15, a završili smo na -19 stupnjeva Celzija.", prisjeća se Sakoman utakmice koja je još uvijek u sjećanju brojnim nogometnim zaljubljenicima upravo po hladnoći koju su pretrpjeli.

Do utakmice s Temišvarom Dinamo neće trenirati na glavnom stadionu, barem kako stvari za sada stoje.

Pročitajte više