Zvijezda ukrajinskog tenisa voli reli, a nogomet ne prati od Dinamovih zlatnih vremena

ALEKSANDAR DOLGOPOLOV jedna je od najvećih zvijezda ovogodišnjeg ATP turnira u Umagu. Ukrajinac je ove godine ostvario najbolji plasman karijere stigavši u travnju do 20. pozicije, ali još uvijek čeka na svoj prvi ATP naslov.

Dolgopolov je označen kao drugi nositelj 22. izdanja Croatia Opena, a cilj mu je ostvariti bolji plasman od četvrtfinala u kojem je igrao prošle godine.

"Ne opterećujem se osvajanjima turnira, važniji mi je visoki plasman na ATP ljestvici. Želim što više napredovati", rekao je 22-godišnji tenisač.

Dolgopolov u Umagu lovi prvi ATP naslov
 
Prije godinu dana u Umagu ga je zaustavio Juan Carlos Ferrero.

"Ne razmišljam o osveti. Prošle godine sam bio bolestan kada sam ovdje nastupao. Svejedno je protiv kojeg igrača ću igrati", rekao je Dolgopolov u razgovoru za Index. Ždrijeb mu je u prvom meču na turniru dodijelio pobjednika između hrvatskog juniora Mate Pavića i Filippea Volandrija...

"Pavića baš i ne poznam, a s Volandrijem sam već igrao nekoliko puta. Svejedno mi je koga dobijem", siguran je najbolji ukrajinski tenisač kojeg osim tenisa posebno zanimaju reli utrke. Nogomet je, kaže, više pratio dok je Dinamo Kijev bolje igrao. Reprezentacija je, naravno, druga priča, a za godinu dana bit će domaćin Europskom prvenstvu.

"Vidjet ćemo što će pokazati. Nadam se da će uspjeti ostvariti dobar rezultat".


Dodig: Ljubo i Marin mogu daleko



Jutro nakon poraza u prvom kolu Umaga Ivan Dodig spreman je za novi meč. U večernjim satima izaći će na teren u paru s Antonijom Veićem koji se također oprostio u prvom kolu.

"Ništa strašno, nije mi ovo prvi put da sam izgubio meč. Planiram nastupiti u Montrealu, Cincinnatiju i New Yorku, moram se spremiti za tvrdu podlogu", rekao je Dodig.

"S Veićem u paru pokušat ćemo se iskupiti za rano ispadanje. U parovima je lakše i opuštenije igrati", dodao je Dodig koji e bio razočaran porazom od Ramosa već prvog dana turnira.

"Ove godine smo došli u najvećem broju. Svi smo tu osim Karlovića, nadam se da će netko od naših doći barem do finala. Marin i Ljubo mogu daleko dogurati", zaključio je Dodig.

Pročitajte više