MMA

Dogovorena MMA borba između dva borca koji se smatraju najsnažnijima na svijetu

Foto: Instagram

OUMAR KANE, 28-godišnji senegalski hrvački prvak, potpisao je prije mjesec dana ugovor za ONE FC, najveću azijsku MMA organizaciju. MMA publika iščekivala je debi jednog od najstrašnijih i najsnažnijih boraca na svijetu, a sada je on dogovoren za 29. siječnja. Kane, poznat pod nadimkom Reug Reug, borit će se protiv 17 godina starijeg Kamerunca jednako nevjerojatnog izgleda, Alaina Ngalanija.

Reug Reug je poznat svjetskoj borilačkoj publici po snimkama s hrvačkih mečeva iz rodnog Senegala u kojima je pokazao gotovo nadljudsku snagu. Već je odradio profesionalni debi u MMA-u. Prije godinu dana je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladao Sofiana Boukichoua u organizaciji ARES. Trebao se boriti još jednom ove godine, ali je pandemija koronavirusa poremetila raspored.

Ngalani, poznat pod nadimkom Pantera, ima devet profesionalnih borbi u karijeri. Četiri puta je pobijedio, a pet puta izgubio. Ima 45 godina, a na svojem Instagramu se predstavlja kao četverostruki svjetski prvak u kikboksu i tajlandskom boksu. Iako je ONE FC uglavnom orijentiran na azijsko tržište, na forumima i stranicama posvećenima MMA-u već se naveliko priča o borbi dvojice boraca koje mnogi smatraju fizički najsnažnijima na svijetu pa bi priredba na kojoj se bore mogla ostvariti sjajne brojke po prodanim prijenosima.

Pročitajte više