Dok su svi gledali All-Star, Divac je šokirao Ameriku i zbog toga bi mogao ostati bez posla

Foto: Guliver Image/Getty Images

DOK je pažnja ljubitelja NBA lige ovih dana bila usmjerena na All-Star vikend u New Orleansu, Vlade Divac, legenda Sacramenta i jedan od vodećih ljudi Kingsa, napravio je potez koji je izazvao bijes košarkaške Amerike.
 
Čuveni NBA komentator Adrian Wojnarowski na svom Twitter profilu objavio je da će jedan od najboljih igrača lige DeMarcus Cousins pojačati New Orleans u sklopu tradea, a odmah nakon toga na strašnom udaru, kako medija, tako i navijača Kingsa našla se legenda srpske košarke.
 
Divac je navodno dao riječ igraču i njegovom agentu da neće biti ništa od ''trejda'', premda je dobro znao da je posao već dogovoren. Zbog fige u džepu, laganja te neprofesionalnog odnosa prema poslu, ali i prema Cousinsu, mnogi stručnjaci smatraju kako je Divac na korak od otkaza u Sacramentu.
 
Menadžer DeMarcusa Cousinsa Jarrin Akana pobjesnio je zbog tradea u Pelicanse.
 
''Razgovarao sam s vlasnikom Kingsa i menadžerom kluba Divcem o budućnosti DeMarcusa u Sacramentu i obojica su me uvjeravali da ga smatraju igračem koji će obilježiti budućnost kluba. Na koncu, da ne bi ispalo da lažem, Divac je dao i službenu izjavu. Toliko o tome koliko vrijedi njegova riječ'', ljut je bio Akana.
 
Pelicansi će u zamjenu za Cousinsa u Sacramento poslati bekove Buddyja Hielda, Tyreke Evansa i Langstona Gallowaya, kao i pravo izbora u prvom i drugom krugu na sljedećem draftu.
U ovom trenutku teško je reći koliko su Kingsi profitirali ovim tradeom, dok u New Orleansu mogu biti poprilično zadovoljni jer će fenomenalni Anthony Davis napokon imati s kim igrati.
 
 
Rezime cijelog ovog posla bit će nešto jasniji u budućnosti. Ono što je jasno, to je činjenica kako Kingsi nisu dobili ni približno vrijednost koju nosi 27-godišnji All-Star centar. Cousins je jedan od najnediscipliniranijih igrača lige i čovjek koji je rekorder po tehničkim pogreškama. Možda je njegovo ponašanje bilo kap koja je prelila čašu strpljenja uprave Kingsa. Međutim, Kingsi godinama već imaju status jedne od najtraljavijih NBA franšiza i ovaj potez mogao bi biti samo potvrda te teze. S druge strane Pelicansi su prihvatili veliki rizik. Bude li sve kako treba, pakleni tandem Davis-Cousins trebao bi ih odvesti do play-offa i logično je vjerovati da bi u tom slučaju Cousins produžio ugovor. Međutim, ako Cousins neće biti zadovoljan u novoj sredini, postat će na ljeto slobodan igrač i Pelicansi su dali dva bitna dijela svoje budućnosti za samo 20-ak utakmica do kraja regularnog dijela sezone.
 

Što se tiče samog Cousinsa, kad je čuo da će karijeru nastaviti u New Orleansu, pred kamerama je pokušao ostati dosljedan svom nezainteresiranom stilu, no bilo je vidljivo da mu nije baš svejedno.
 

Pročitajte više