AZERBAJDŽAN - HRVATSKE 1:1

Doktor otkrio razlog kiksa protiv Azerbajdžana: "Čak osam igrača je patilo"

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

ZORAN BAHTIJAREVIĆ, liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske, otkrio je nešto što bi moglo poslužiti kao objašnjenje za jako lošu igru i rezultat (1:1) Hrvatske kod Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro.

Hrvatska je dopustila jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija. Viceprvak svijeta je samo tri dana nakon sjajne igre i uvjerljive pobjede kod Slovačke (4:0) jednoj od najslabijih reprezentacija pod UEFA-inom ingerencijom prepustio prvi bod u skupini i tako sebi otežao do tada komfornu situaciju.

Doktor Bahtijarević nam je rekao zašto je Hrvatska bila neprepoznatljivo loša u Bakuu: "Ujutro, na dan utakmice, među igračima se proširila crijevna viroza i temperatura. Dva sata prije utakmice situacija je eskalirala i osam igrača, od čega čak sedam prvotimaca, imalo je simptome bolesti."

Bahtijarević ističe da su on i liječnička služba radili sve da spriječe ili saniraju posljedice, ali...: "Pomogli smo svima koji su imali simptome koliko je to bilo moguće, ali to što je pogodilo brojne igrače, nažalost, često se događa u ovakvim prilikama i predstavlja veliku bojazan svima nama koji se bavimo sportskom medicinom. Viroze se najbolje šire među zatvorenim grupama koje borave i putuju zajedno u klimatiziranim prostorima, a sportske momčadi u karantenama i na gostovanjima savršeno odgovaraju ovom opisu."

Doktor reprezentacije otkriva i zašto je o tome prije utakmice obavijestio suca: "Gospodinu Schareru sam rekao što se cijelog dana događa našim igračima i od čega pate kako bi on znao ako netko od njih za vrijeme meča istrči s terena na WC, da mu ne bi dao karton."

Bahtijarević ističe: "Ne želim ni slučajno da o zarazi hrvatskih nogometaša u Azerbajdžanu kruže teorije urote, da ih je netko tamo otrovao, stavio im nešto u hranu ili slično. Jednostavno, jedan od njih je to pokupio, a onda je to krenulo lančano. Nažalost, takva bolest se jako brzo širi i to je razlog zašto je njih toliko bilo zahvaćeno njome. Uostalom, u Bakuu smo imali svog kuhara i bili smo smješteni u vrhunskom hotelu."

Dugogodišnji liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske inzistira: "Molim vas da svakako napišete kako je činjenica da Zlatko Dalić ni jednom riječju loš rezultat nije htio pravdati virozom i temperaturom koja je neosporno igračima uzela veliki dio snage i spremnosti. To je samo novi u nizu dokaza da je riječ o velikom treneru i poniznom čovjeku koji ne traži alibije."

Pročitajte više