NBA

Dončić će u novoj sezoni gaziti po Dirku Nowitzkom i najvišem Hrvatu u NBA povijesti

Foto: AP Photo/Tony Gutierrez/Guliver

DALLAS MAVERICKSI odlučili su u novoj NBA sezoni napraviti modifikaciju na parketu u svojoj dvorani American Airlines Center.

Poznati novinar ESPN-a Zach Lowe javlja da će na parketu sitnim slovima biti ispisana imena svih igrača koji su kroz povijest odigrali barem jednu utakmicu za Maverickse. Navodno se radi o 337 imena koja su ispisana na linijama koje omeđuju teren.

Tako bi se na parketu Mavsa trebala naći imena legendi poput Dirka Nowitzkog, apsolutnog rekordera s 1522 utakmice za Dallas, kao i prolaznika, poput jednog hrvatskog košarkaša.

Jedini Hrvat koji je igrao za Mavse u njihovoj 41-godišnjoj povijesti bio je Bruno Šundov, najviši od svih Hrvata koji su igrali u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. 

Taj 221 cm visoki Splićanin, koji je karijeru završio 2018. u matičnom Splitu nakon lutanja u više od 30 klubova diljem svijeta, bio je član Mavericksa od 1998. do 2000. godine. Oni su mu bili prva stanica nakon što je kao 18-godišnjak otišao s Gripa, a za njih je u dvije sezone sakupio 17 nastupa.

Tako će Luka Dončić i njegovi suigrači u sezoni u kojoj se obilježava 75 godina NBA lige gaziti po svim svojim prethodnicima u čast klupske povijesti.

Pročitajte više