NBA

Dončić odigrao kao Magic i Bird: Mogli su ga uhvatiti jedino za vrat

Screenshot: Youtube

LUKA DONČIĆ u pripremama za drugu NBA sezonu igra kao i u prvoj, za koju je nagrađen naslovom rookieja godine.

Njegov Dallas je u zadnjoj utakmici predsezone pobijedio Los Angeles Clippers 102:87 predvođen novim pojačanjem Kristapsom Porzingisom (18 koševa, 13 skokova) i Dončićem, koji je za samo 25 minuta postigao 15 poena, imao 13 skokova i dodao tri asistencije. Malo mu je nedostajalo za neslavni triple-double jer je izgubio čak devet lopti.

Ali to ne umanjuje sjajnu partiju koju je pružio mladi (20) Slovenac. Odigrao je tako dobro da ga je Donnie Nelson, generalni menadžer Mavericksa, usporedio s dvojicom koji spadaju među najveće u povijesti. "Dončić ima DNA Magica Johnsona i instinkt Larryja Birda. Posjeduje Magicov mentalitet i fizikalije te Birdove napadačke kvalitete i nagon. Sa suparničkim obranama obračunava se zahvaljujući sjajnom pregledu igre, koji mu omogućava da precizno nalazi suigrače s bilo koje pozicije na terenu. On već sada pripada eliti i jednog dana može postati jedan od najboljih ikad."

Rick Carlisle, trener Dallasa, uvjeren je da Dončić i njegov novi suigrač Porzingis mogu postati duo kakav su bili Novitzki i Nash: "Sjajno se nadopunjuju načinom igre i fizičkim predispozicijama. Pojedinačno su moćna oružja, a kada se udruže, onda smo daleko opasniji."

A koliko je Dončić opasan i to ne samo kao košarkaš, uvjerili su se dakle Clippersi. Zvijezdu Mavericksa je nakon duela za vrat uhvatio Terence Mann, a Dončić mu je uzvratio još žešće i da nisu doletjeli suci i igrači obje momčadi, izbila bi tučnjava. 

Pročitajte više