NBA

Dončić odigrao novu čudesnu partiju: "On je jedan od najboljih na svijetu"

Foto: Getty Images / Guliver Images

LUKA DONČIĆ odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu za Dallas Maverickse. Čudesni Slovenac vodio je svoju momčad do nove pobjede, ovoga puta kod kuće protiv Orlando Magica 107:106.

Dončić je utakmicu završio s 27 poena, sedam skokova i sedam asistencija, a Dallas je stigao do pete pobjede u sedmoj utakmici te se trenutno nalazi na drugom mjestu Zapada, iako treba reći da je i dalje tek početak sezone.

No početak je sjajan za Dallas, što razumije i trener Rick Carlisle. Poslije sinoćnje pobjede uputio je najveći kompliment Dončiću do sada, nazvavši ga jednim od najboljih igrača na svijetu.

"Ništa što on napravi me više ne iznenađuje. Ipak se radi o jednom od najboljih igrača na svijetu", rekao je Carlisle koji je vodio Maverickse do NBA naslova 2011., jedinog u povijesti franšize.

Dončić za sada doista igra kao jedan od najboljih igrača na svijetu. U prosjeku trenutno bilježi 26,7 poena po utakmici, 9,9 skokova i 9,1 asistenciju. Iz igre gađa dobrih 46,6%, trica mu je na 32,8%, a najviše je popravio slobodna bacanja koja ove sezone pogađa 81,1%. Prošle sezone mu je postotak iznosio 72,3%.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više