"Dončić poslao LeBrona u penziju." Slovenac pobijedio i ismijao možda najvećeg ikad

Screenshot: Twitter

LUKA DONČIĆ i Kyrie Irving donijeli su Dallasu dramatičnu pobjedu 104:101 protiv Los Angeles Lakersa predvođenih LeBronom Jamesom. Mavsi su na početku zadnje četvrtine imali 20 poena prednosti, ali je LeBron vodio Lakerse do senzacionalnog preokreta i zamalo pobjede.

Jamesovim košem i Dončićevim promašajem trice, Lakersi su 22 sekunde prije kraja imali dva poena prednosti, ali onda je Dončić uhvatio loptu pod košem i asistirao Irvingu za tricu za +1 Mavsa. U idućem napadu Dončić je ukrao loptu LeBronu, a Irving zatim pogodio oba slobodna bacanja za sjajan clutch učinak i pobjedu.

Dončić je odigrao partiju dostojnu najboljeg strijelca najjače lige. Bio je prvi strijelac i ovog meča (30) uz šut iz igre 10/26, uz 12 skokova, 8 asistencija, 2 ukradene i nijednu izgubljenu loptu. Irving je ubacio 28 (11/22 iz igre) među kojima i spomenute najvažnije poene.

Kod Lakersa je LeBron bio najefikasniji s 26 poena, od čega čak 16 u zadnjoj četvrtini, a dodao je i 9 skokova te 7 asistencija. No nitko od igrača nije mu pomogao toliko da bi srušili Dallasov dvojac.

Viralni i simbolični dokaz nemoći LeBrona (38) protiv 14 godina mlađeg Dončića je potez u drugoj četvrtini. Tada je slovenski fenomen proigrao Josha Greena za tricu tako da je loptu na drugi kraj terena poslao LeBronu kroz noge. To je izazvalo oduševljenje na društvenim mrežama. "Ovo što je Dončić napravio LeBronu je bolesno", "Luka je poslao LeBrona u penziju, "LeBron, vrijeme je..." neki su od komentara NBA fanova.

Pročitajte više