Spektakularan okršaj Dončića i Giannisa, jedan zabio 40, drugi 48

Foto: Profimedia

VELIKI preokret, vrhunske izvedbe superzvijezda te ozljeda i povratak jedne od njih obilježili su okršaj Dallas Mavericksa i Milwaukee Bucksa, u kojem su gosti slavili 129:117 i obranili drugo mjesto na Istoku. Giannis Antetokounmpo je završio s 48 poena, 10 asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti, a Luka Dončić s 40 poena, 11 asistencija i devet skokova.

VIDEO: Arena Sport

Slovencu je nedostajao jedan skok do novog triple-doublea, a možda bi ga i dohvatio da nije morao nakratko u svlačionicu zbog ozljede nakon jedne borbe za loptu upravo s Giannisom. Završili su na podu, a Dončić se uhvatio za desni gležanj, koji je, činilo se, stradao u kontaktu. Luka je ostao još neko vrijeme sjediti, prije nego što je šepajući otišao u svlačionicu.

No, uskoro se vratio i, kad je ponovno ušao u igru, odmah je zabio 11 poena u nizu i odveo Maverickse do goleme prednosti od 25 poena već početkom druge četvrtine. No, Bucksi su se vratili i već do poluvremena spustili zaostatak na samo pet poena, prije nego što su u zadnjem periodu stvorili ključnu prednost.

Damian Lillard s 30 poena i osam asistencija bio je vrhunska podrška Giannisu, dok su u izostanku Kyrieja Irvinga Dončića najbolje partili Maxi Kleber s 21 i Josh Green s 20 poena. Dallas je nakon ovog poraza osmi na Zapadu s omjerom 26-23.

Pročitajte više