Dončića je trener Pistonsa vrijeđao cijelu utakmicu, Slovenac mu na kraju odgovorio

Screenshot: Twitter

LUKA DONČIĆ odigrao je novu sjajnu utakmicu, a Dallas Mavericksi nadoknadili su -11 iz treće četvrtine i minimalan zaostatak u četvrtoj te na kraju pobijedili Detroit Pistonse 111:105. Odličan je za poraženu momčad bio Bojan Bogdanović s jednim od svojih najboljih napadačkih učinaka u ovoj sezoni.

Samo nekoliko dana nakon što je zbog ozljede gležnja morao napustiti utakmicu protiv Phoenix Sunsa poslije samo tri minute, a onda i propustiti subotnji susret protiv Utah Jazza, Dončić se vratio na parket uz blistav učinak. Za tek 36 odigranih minuta i uz šut 17/24 iz igre, od čega 5/11 za tri poena, slovenska superzvijezda NBA lige i njen drugi strijelac u ovoj sezoni ubacio je 53 koša, imao osam skokova i pet asistencija.

Dončić nije svoju energiju gubio samo na sjajne košarkaške poteze, već i na svađanje s klupom Pistonsa. Kako je rekao nakon utakmice, jedan od pomoćnih trenera Detroita ga je cijelu utakmicu vrijeđao. Dončić mu je odgovarao, a na kraju je došlo i do sukoba. "Ako žele provocirati, ja ću im vratiti. Ne bojim se nikoga", rekao je Dončić nakon utakmice.

Rekordom dostigao Jordana i Jamesa

Bila je ovo četvrta utakmice ove sezone u kojoj je Dončić ubacio 50 ili više koševa. Rekordna mu je ona odigrana krajem prosinca prošle godine koju je završio s nestvarnim učinkom od 60 poena, 21 skokom i 10 asistencija.

Također, Luka Dončić u svojoj karijeri sada ima pet odigranih utakmica s više od 50 poena. U prvih pet sezona svojih karijera u posljednjih 50 godina to su napravili samo Michael Jordan i LeBron James.

Pročitajte više