Dončićeva osveta oduševila Amerikance: "Zbog ovoga on ide u Hall of Fame"

Screenshot: Youtube

LUKA DONČIĆ je još jednom sjajnom utakmicom u rookie sezoni ostvario novi podvig za NBA povijest. 

Slovenski novajlija je s 30 poena bio prvi strijelac utakmice za pobjedu Dallasa nad Phoenixom 104:94. Dodao je šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. 

To je tek sedmi put u povijesti NBA lige da je tinejdžer završio meč s ovakvim brojkama. Jedina dva igrača koji su to uspjeli prije njega su LeBron James i Kevin Durant. 

Kao i obično, Dončić je publiku u dvorani i televizijske komentatore oduševio nizom atraktivnih poteza.

U drugoj je četvrtini Kelly Oubre Jr. u prodoru prema košu Mavericksa prodao lažnjak Dončiću, koji je zato otišao u prazno, a suparnik je efektno poentirao.

Igrač Sunsa nakon toga je pred Dončićem, kojeg je čuvao, likovao tako da je stao ispred njega u raskoraku i lupao rukama o pod kada je Slovenac poveo napad Dallasa. 

Dončić je na to odgovorio prodorom pored Oubrea te poentiranjem pokraj njega i Troya Danielsa, još jednog suparničkog igrača.

Ali uradio je to iznimno atraktivno i iz jako teške pozicije: okružen s dva čuvara, iz kuta, step-backom i dok je bio u padu.

To je televizijske komentatore bacilo u trans:

"O da! Već sam se zabrinuo gdje su njegovi ludi šutevi", rekao je jedan, a drugi je odgovorio: "To je za njega običan dan u uredu." I dodao:

"Ovaj tip jednog dana ide u Kuću slavnih. Rekao sam to već i nije me strah ponoviti. I to zbog poteza kao što je ovaj."

Pročitajte više