Dončiću nevjerojatna cifra za novi ugovor, postoji samo jedna kvaka

Foto: Epa

KAD je Luka Dončić (22) 2018. stigao u NBA ligu kao treći pick na draftu, mnogi su tvrdili da se radi o fantastičnom igraču, ali koji na početku neće moći pokazati klasu jer je premlad.

Dončić je razuvjerio sve one koji su sumnjali i u rekordno kratkom roku nametnuo se kao jedan od najboljih igrača najjače lige svijeta.

Luka je postao jedna od najvećih NBA zvijezda, a to će mu na kraju donijeti i nestvaran novac s novim ugovorom koji mu nude Dallas Mavericksi.

Ipak, postoji jedna kvaka, ali ona je samo tehničke prirode. Naime, Slovenac će dobiti novi, poboljšani ugovor ako na kraju sezone bude izabran u jednu od tri najbolje petorke lige. S obzirom na njegove igre ove sezone, to je sigurna stvar i Dončić će potpisati petogodišnji ugovor po kojem će zaraditi 201.5 milijuna dolara te će se tako izjednačiti sa Stephom Curryjem koji je s Warriorsima potpisao identičan ugovor.

Ispred Dončića po visini ugovora tako će biti samo tri košarkaša. 

To su Russell Westbrook (207 milijuna dolara - pet godina), James Harden (228 milijuna dolara - šest godina) i Damian Lillard koji je dobio 257 milijuna dolara za ugovor od šest godina s Portland Trail Blazersima.

Luka Dončić je prošle sezone u regularnom dijelu prosječno ubacivao 27.7 poena i imao je osam skokova i 8.6 asistencija po susretu.

U doigravanju su ove brojke dodatno narasle te je protiv Clippersa u sedam utakmica imao učinak od 35.7 poena, 10.3 asistencije i 7.9 skokova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.