BUNDESLIGA

DORTMUND - PADERBORN 3:3 Fenjeraš vodio 3:0, Borussia se spasila u 93. minuti

Foto: EPA-EFE

VELIKI kiks napravila je Borussia Dortmund u 12. kolu Bundeslige, na domaćem terenu odigrala je 3:3 protiv posljednjeg Paderborna. Na kraju Žuti mogu biti itekako sretni s bodom jer su nakon prvog poluvremena gubili 3:0!

U petoj minuti Mamba zabija za šok na Westfalenu, jednostavna akcija s desne strane stigla je ofenzivcu gostiju na nogu koji to lako posprema.

Borussia se, logično, otvorila. Kazna joj je stigla u 37. minuti, bila je to lijepa duga lopta Zolinskog preko obrane domaćina kojoj opet bježi Mamba. Izlazi sam na golmana Burkija i to je 0:2.

Treći gol Paderborna pao je šest minuta kasnije kada se s lijeve strane sletio Holtmann i pogodio za 3:0.

Paderborn je u 12 kola njemačkog prvenstva imao tek jednu pobjedu, a ovdje je nakon 45 minuta bio nadomak senzacije. No nisu uspjeli.

Povratak Dortmunda počinje u 47. minute poslije visokog presinga. Hakimi pronalazi Sancha, ovaj s desetak metara plasira za 1:3.

Međutim, doprvaci su sve do 84. minute gubili 3:1. Onda se ukazao Witsel kada je Hummels gotovo očajnički ubacio prema petercu. Belgijac je glavom pogodio za 2:3, a nakon toga kreće uraganski presing Borussije.

Isplatio im se u 93. minuti kada kapetan Marco Reus donosi bod. Sancho je s lijeve strane ubacio na pet metara gdje je dekoncentrirana obrana gostiju propustila markirati Reusa koji pogađa glavom za konačnih 3:3.

Ovaj kiks je udarac za Borussiju koja je sada ostala peta. Pobjedom su mogli privremeno skočiti na drugo mjesto. Paderborn je ovako ostao posljednji na ljestvici s pet bodova.

Borussia Dortmund - SC Paderborn 07 Live Score

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više