Dos Anjos uništio Lawlera i izborio meč za drugi UFC pojas, Emmet brutalno nokautirao Lamasa

Foto: Screenshot

U OKRŠAJU bivših UFC prvaka na događaju UFC on Fox 26 u Winnipegu Rafael dos Anjos (28-9 MMA, 17-7 UFC) pobijedio je Robbieja Lawlera (28-12 MMA, 13-6 UFC) jednoglasnom odlukom sudaca nakon sjajnih pet rundi. 

Dos Anjos, bivši prvak lake kategorije, prošle je godine prešao u višu diviziju i već nanizao tri pobjede, a sada srušio i bivšeg prvaka u velteru. Pobjednik ovog meča bi, prema najavama, trebao biti novi izazivač i boriti se za titulu protiv aktualnog prvaka Tyrona Woodleyja.

U prvoj rundi Dos Anjos je počeo s low-kickovima, Lawler se trgnuo i krenuo agresivno serijom udaraca, no ulaze u klinč iz kojeg Brazilac pogađa Lawlera koljenima nekoliko puta. U drugu rundu Lawler je ušao agresivnije, ali naletio je na spremnog Dos Anjosa koji ga je uhvatio za nogu i nakratko srušio, pogodio letećim koljenom, a onda rafalom udaraca desetak sekundi mlatio Lawlera sve dok se nije ispuhao. Amerikanac je ostao na nogama, a iako se činilo da neće izdržati, uzvratio je iscrpljenom Brazilcu prije kraja runde.
 
U trećoj rundi Lawler je spriječio Dos Anjosa da mu se popne na leđa, završili su u novom klinču, a pred kraj runde Lawler je ipak završio na leđima. Dos Anjos je skočio na njega i laktovima mu zadao teške udarce, zvuk sirene spasio je Lawlera. Sličnim tempom nastavljena je četvrta runda. Dos Anjos je dominirao, a Lawler se branio jedva stojeći na nogama. Brazilac je kombinirao direkt i laktove i potpuno poljuljao Amerikanca prije ulaska u posljednju rundu. U petoj Lawler više nije imao snage ni za zadati pravi udarac, a Dos Anjos je dominantno priveo borbu kraju i slavio odlukom sudaca.
 
Teixeira razbio Cirkunova u 1. rundi pa izazvao Cormiera

U prvoj borbi glavnog programa veteran Glover Teixeira pobijedio je Mishu Cirkunova prekidom u prvoj rundi.

Na otvaranju borbe Teixeira je primio nekoliko neugodnih udaraca, ali uspio je srušiti Cirkunova i činilo se da će ga završiti stražnjim gušenjem, no Latvijac se samo nakratko izvukao. Teixeira ga je okrenuo, popeo mu se na leđa i serijom udaraca prisilio suca da prekine borbu.

Cirkunovu je ovo prvi poraz nakon niza od osam pobjeda, od čega četiri u UFC-u. 38-godišnji Teixeira iskupio se za poraz od Alexandera Gustafssona koji ga je nokautirao u svibnju i nakon borbe otkrio da želi meč s prvakom Danielom Cormierom.

Ponzinibbio i Perry oduševili, impresivan nokaut Emmetta

Santiago Ponzinibbio (26-3 MMA, 8-2 UFC) jednoglasnom je sudačkom odlukom dobio krvavu bitku protiv Mikea Perryja  (11-2 MMA, 4-2 UFC), a obojicu boraca publika je nagradila ovacijama zbog sjajne borbe i atraktivnih udaraca.


Kroz sve tri runde upuštali su se u žestoke razmjene, a Ponzinibbio je bio dominantniji i upisao šestu uzastopnu pobjedu u UFC-ovoj velter kategoriji. Perry je u 2017. ostvario dvije pobjede (Jake Ellenberger, Alex Reyes), a ovo mu je drugi poraz u UFC-u u šest borbi. 


Briljantnu pobjedu nokautom ostvario je i Josh Emmett (13-1 MMA, 4-1 UFC), četvrtu u UFC-u i treću u četiri borbe koje je odradio u posljednjih godinu dana.

Emmett je u prvoj rundi nokautirao znatno iskusnijeg Ricarda Lamasa (18-6 MMA, 9-4 UFC) koji se originalno trebao boriti protiv Josea Alda, ali je bivši prvak dobio priliku boriti se protiv Maxa Hollowaya pa se povukao iz borbe. Uskočio je Emmett i na najbolji način iskoristio priliku. Lamas je sredinom prve runde krenuo u razmjenu, promašio kroše, Emmett promašio desnom, ali lijevim krošeom snažno pogodio bradu Lamasa koji je odmah pao kao pokošen.




UFC of Fox, Lawler vs. dos Anjos

Rafael dos Anjos def. Robbie Lawler , jednoglasna odluka (50-45, 50-45, 50-45)
Josh Emmet def. Ricardo Lamas, KO (kroše), 1R
Santiago Ponzinibbio def. Mike Perry, jednoglasna odluka  (29-28, 29-28, 29-28)
Glover Teixeira def. Misha Cirkunov, TKO (udarci), 1R

Preliminarne borbe

Jan Blachowicz def. Jared Cannonier, jednoglasna odluka (29-28, 29-28, 29-28)
Julian Marquez    def. Darren Stewart, giljotina, 2R
Chad Laprise def. Galore Bofando, TKO (udarci), 1R
Nordine Taleb def. Danny Roberts, KO (head kick), 1R
John Makdessi def. Abel Trujillo, jednoglasna odluka, (30-27, 30-27, 30-27)
Alessio Di Chirico def.    Oluwale Bamgbose, KO (koljeno)


 

 

 

Pročitajte više