HNL

Došli smo vidjeti prvi Sammirov nastup od povratka u HNL. Ozlijedio se

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

HNK ORIJENT 1919 slavi 100. godišnjicu osnutka kluba, a Sušačani su tim povodom na kultnu Krimeju pozvali u goste zagrebačku Lokomotivu. 

Ljudi su odmah pohrlili kupiti ulaznice u nadi da će na travnjaku vidjeti legendarnog povratnika u HNL Sammira. Brazilac je prije nekoliko dana potpisao za Lokomotivu i vratio se u hrvatski nogomet, ali na žalost nekoliko stotina okupljenih gledatelja na Krimeji, nije se našao u sastavu.

Trener Goran Tomić nije ga uvrstio u ekipu koja igra protiv novopečenog sušačkog drugoligaša. Sammir je, kako saznajemo, osjetio bol u zglobu tijekom jednog treninga proteklih dana pa je zbog predostrožnosti ostao u Zagrebu. 

Trener Lokomotive na ovaj dvoboj nije poveo ni većinu standardnih prvotimaca, a neki nisu mogli doći zbog reprezentativnih obaveza. Tako Sušačani nisu mogli vidjeti Lirima Kastratija, strijelca dva pogotka iz velike pobjede Lokomotive nad Belupom (6:1) u prošlom kolu HNL-a, koji ima reprezentativnih obaveza kao i Uzuni. Također, na Sušaku danas nisu bili Domagoj Drožđek niti Mario Budimir.

Ipak, tu su prvotimci Karačić, Tolić, Kolinger i Sadegh Moharrani, koji se klubu s Kajzerice pridružio kao posudba iz Dinama. 

Domaći su poveli u osmoj minuti golom Emanuela Črnka, ali su gosti preokrenuli u drugom poluvremenu. Dva gola Tucija i jedan Maružina bili su dovoljni za konačnih 3:1. a utakmicu možete pratiti uživo na službenom YouTube kanalu Orijenta.

Pročitajte više