rukomet

Došlo je do preokreta. Najbolji igrač Srbije ipak neće igrati protiv Francuske?

Foto: Epa

SRBIJA večeras od 20:30 protiv Francuske igra posljednju utakmicu grupne faze Europskog prvenstva. Nakon poraza od Hrvatske Srbija ima male šanse za prolazak skupine jer joj je potrebna pobjeda protiv olimpijskog prvaka Francuske (u slučaju očekivane pobjede Hrvatske nad Ukrajinom), kojoj su pak potrebni bodovi za drugi krug. No, šansa za Srbiju ipak postoji.

Hrvatska je favorit u današnjem susretu s Ukrajinom, kao što je i Francuska favorit protiv Srbije. Pobjeda Francuske ili remi vode Hrvatsku u drugi krug s drugog mjesta u grupi. Hrvatsku bi s turnira izbacila pobjeda Srbije između dva i šest razlike. Hrvatska ispada i u slučaju pobjede Srbije od jedan razlike u kojoj bi zabila barem 26 golova ili od sedam razlike u kojoj bi Francuska zabila barem 18.

Mađari koče stvar

Srpski su mediji danas objavili da se reprezentaciji Srbije priključuje najbolji igrač Petar Nenadić, koji bi trebao uskočiti umjesto pozitivnog Petra Đorđića. Bio je Nenadić u planovima Tonija Gerone za Euro, ali je u prosincu doživio ozljedu butnog mišića. Procjene su govorile da će as mađarskog Veszprema propustiti šest tjedana, ali se on ranije oporavio i trebao je doći na Euro.

No, to je i dalje upitno. B92 saznaje da se još ne zna hoće li Nenadić zaigrati i tvrdi da je vjerojatno problem u njegovom klubu Veszpremu koji koči njegov dolazak u reprezentaciju u strahu da se ozljeda ne obnovi. Iz Rukometnog saveza Srbije rečeno je novinarima B92 "da je činjenica da je Nenadiću poslan poziv" i dodali su da službene izjave o ovom slučaju neće biti.
 

Pročitajte više