DOVOLJNO ZA RUŠENJE JUVEA? Jedan od najboljih trenera u povijesti preuzima Napoli

Foto: Getty Images / Guliver Image

VRIJEME je isteklo za Maurizija Sarrija. Jednostavno, nema više vremena. Dosta mi je više onog 'ali' ili 'ako'. Idemo dalje i spremamo već sad ekipu za sljedeću sezonu u kojoj ćemo ponovno napasti Scudetto. Za to nam prije svega treba trener, poručio je prije dva dana predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis.

Sarri, koji ima ugovor do ljeta 2020. godine, nije siguran želi li ostati na San Paolu i sljedeće sezone, a rok da se izjasni istekao je, pa je njegova avantura praktički završila na jugu Italije, iako je službeno i dalje tu.

No, De Laurentis ne gubi vrijeme i sprema pravu nogometnu bombu na Apeninima. U Napulj je, prema pisanju talijanskih medija, stigao na pregovore nitko drugi do veliki Carlo Ancelotti. Jedan od najboljih trenera u povijesti nogometa je bez posla poslije otkaza u Bayernu, s kojim mu ističe ugovor krajem svibnja, a onda može prihvatiti neku od brojnih ponuda.

De Laurentis sprema veliki projekt za Don Carla, kojeg na stolu čeka dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produljenja na još godinu i plaću od 6,5 milijuna eura po sezoni. Jednostavno, filmski producent Aurelio želi prave i jake uloge u svom klubu kako bi prekinuo sedmogodišnju dominaciju Juventusa u Serie A, a Ancelotti bi sigurno bio jako, jako veliko oružje u novom pohodu na Scudetto.

Slavni trener iz Reggiola do sada je osvojio četiri od pet najjačih europskih liga. S Milanom je pokorio Italiju, s Chelseajem Englesku, s Bayernom Njemačku, te s PSG-om Francusku. Jedino nije uspio stići do naslova prvaka Španjolske s Realom, ali je njemu donio povijesnu La Decimu - 10. europsku titulu 2014.

Također, ranije je s Milanom osvajao Ligu prvaka 2003. i 2007. godine. Do sada je u trenerskoj karijeri osvojio 20 trofeja, a u 1.030 mečeva upisao je 607 pobjeda, uz 237 remija i 186 poraza. Postotak pobjeda mu je 58,93 posto. 

 

Pročitajte više