Doznajemo: Brekalo nije sretan dolaskom Hoxhe, problemi i u pregovorima klubova

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI i hrvatski mediji danima pišu o tome da je Josip Brekalo na korak do Dinama ili već na putu do njega. List La Nazione objavio je da Brekalo danas stiže u Dinamo na posudbu do kraja sezone te da će hrvatski prvak imati opciju otkupa njegova ugovora na ljeto. Index iz svojih izvora doznaje da Dinamo ipak ne bi imao opciju otkupa njegova ugovora iz jednostavnog razloga što mu je Brekalova plaća prevelika.

Dinamo je pristao na sve Brekalove uvjete, a to je plaća od 110.000 eura neto mjesečno plus bonus od 100.000 eura bruto za eventualno osvajanje naslova prvaka. On u Fiorentini trenutačno zarađuje 1.7 milijuna eura po sezoni i ima ugovor do ljeta 2026. godine. Brekalo bi se na kraju sezone jednostavno vratio u Fiorentinu, a nada se da će se u Dinamu uspjeti nametnuti izborniku Zlatku Daliću za Europsko prvenstvo.

Brekala iznenadio dolazak Hoxhe

Gdje je onda zapelo? Kako doznajemo, klubovi se još nisu dogovorili. Naime, budući da je preuzeo igračevu plaću, Dinamo je od Fiorentine tražio 15 posto od eventualnog budućeg transfera, što su Talijani odbili. Dinamo bi na taj način želio barem malo amortizirati gotovo 700.000 eura, koliko bi platio Brekalu za šest mjeseci, ali od toga neće biti ništa.

Brekalo je jako želio doći u Dinamo, ali se situacija u međuvremenu promijenila. U klub je stigao Arber Hoxha, koji igra na istoj poziciji kao i Brekalo, te povremeni hrvatski reprezentativac više nije siguran da će imati toliko bitnu ulogu kakva mu je ranije obećana. 

Pregovori u tijeku

Dinamo ga želi još od sredine prosinca i postojala je obostrana želja da dođe. No, Brekalo je vagao i druge opcije, razmišljao je i o odlasku na posudbu u neki drugi talijanski klub, a u međuvremenu je, kako smo naveli, u Dinamo došao Hoxha.

Sergej Jakirović je na početku priprema rekao da želi i Hoxhu i Brekala, ali trenutačno je vrlo upitno hoće li doći obojica. Dinamo je pristao dati, za svoje prilike, ogromnu plaću Brekalu, ali je želio od Fiorentine u budućnosti nadoknaditi taj novac jer, realno, vraća u formu njezina igrača. Talijani na to nisu pristali i ne izgleda kao da će se tako brzo dogovoriti...

Pročitajte više