Doznajemo detalje Petkovićevog novog ugovora. Može otići za 2.5 milijuna eura

Foto: Igor Soban/Pixsell

BRUNO PETKOVIĆ i službeno je potpisao novi ugovor s Dinamom. Dinamov 28-godišnji napadač produljio je vjernost hrvatskom prvaku do ljeta 2025. godine, i to nakon što je dugo s klubom oko toga pregovarao. Petković je imao ponudu Trabzonspora, ali je ipak odlučio ostati u Dinamu, u čemu mu je puno pomogla odluka Arijana Ademija da se vrati.

Kako doznajemo, Petković u ugovoru ima dvije odštetne klauzule. Prva, od dva milijuna eura može se aktivirati od 1. lipnja sljedeće godine do 15. lipnja, a druga od 2.5 milijuna eura od 16. lipnja do 16. srpnja. Petković je dosad u Dinamu zarađivao 550.000 eura, a prema novom ugovoru osnovna plaća mu je 800.000 eura.

Najplaćeniji igrač u Dinamu

Kažemo osnovna, jer ona s bonusima može doći do čak 1.2 milijuna eura što Petkovića čini daleko najplaćenijim igračem u Dinamu. Bonusi u njegovu ugovoru su vrlo lako ostvarivi pa Dinamo računa da će jednog od svojih najboljih igrača ove sezone platiti upravo 1.2 milijuna eura.

Petković je ove sezone sjajno ušao u sezonu. Zabio je već četiri gola uz pet asistencija, a tome je dodao i sjajna dva gola za reprezentaciju u kvalifikacijskoj utakmici za Euro protiv Latvije na Rujevici. 

"Očekujem da Petković bude još opasniji u Dinamu kao što je opasan u reprezentaciji. On ima nogomet u malome prstu, on sve vidi. Kad bih ga stavljao u neke gabarite i ograničavao ga ne bih mu napravio dobro.

Uz njega su svi igrači na terenu bolji, ali i ja želim, kao i izbornik Dalić, da bude još opasniji u šesnaestercu. Ne znam je li ikad imao ovako dobar ulazak u sezonu i to mi je jako drago", rekao je Dinamov trener Sergej Jakirović.

Pročitajte više